1 de 10

Lloguer assequible i pisos buits

«Realment sembla un contrasentit fer pisos nous quan n'hi ha tants de buits»

per Marc Guitart, 22 de setembre de 2022 a les 06:00 |

Calafell ja té en marxa uns dels seus projectes estrella del mandat, la construcció de 110 pisos públics de lloguer assequible. La iniciativa és destacable, perquè que la demanda de pisos de lloguer cada cop és més alta. I encara més d’aquells que tinguin un preu assequible.

 

No obstant això, és una llàstima que l’única manera de fer front a aquesta necessitat sigui amb la construcció de més pisos. Sobretot tenint en compte que la comarca té una gran quantitat de pisos buits, molts dels quals ho estan des que es van construir.

 

Tal com admet l’Ajuntament de Calafell, l’intent de posar en circulació aquests pisos que estan en mans d’entitats bancàries «ha fracassat». Per manca de voluntat dels bancs, i per la poca pressió que s’ha fet des de les administracions. Realment sembla un contrasentit fer pisos nous quan n’hi ha tants de buits, però el que tampoc poden fer els ens locals és quedar-se de braços encreuats.

 

El fet que Calafell hagi impulsat aquesta promoció no ha de fer oblidar, tampoc, l’elevada llista d’espera que hi ha per accedir a pisos de lloguer social. Moltes famílies segueixen sent desnonades perquè no poden pagar els actuals preus de mercat i cal donar-los una sortida adaptada a les seves possibilitats.

Participació