1 de 10

Els Dansaires del Penedès segueixen celebrant els 75 anys amb una exposició i un dinar

També està tot a punt per a la 50a edició del Concurs de Colles Sardanistes

per Marc Guitart, 21 de setembre de 2022 a les 10:39 |

Els Dansaires del Penedès segueixen celebrant els seus 75 anys d'existència, una efemèride que van començar a commemorar fa un any. A principis d'octubre s'han preparat diverses activitats més, entre elles l'exposició 'La sardana al Vendrell'. Aquesta es presentarà el dissabte 1 d'octubre, a les 18.00 hores, al Centre Cívic l'Estació i estarà oberta fins al dia 12.

 

La inauguració de la mostra vindrà acompanyada de l'espectacle 'Verdaguer, camins del paradís'. L'acte té entrada lliure i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament, la Diputació de Tarragona, l'Arxiu Comarcal i el Foment Sardanista Vendrellenc

 

Un altre acte serà el que es farà el dissabte 8 d'octubre al Restaurant Xaloquell de Sant Salvador, a les 14.00 hores. Es tracta d'un dinar obert a dansaires, exdansaires i a tothom que vulgui prendre-hi part. El preu és de 38 euros per persona i es pot pagar fins al 5 d'octubre directament a la colla.

 

50è Concurs de Colles Sardanistes

Els 75 anys dels Dansaires no és l'única efemèride que se celebra enguany. També es compleixen 50 anys del Concurs de Colles Sardanistes del Vendrell, que aquest 2022 canvia d'emplaçament i de dia. Per primera vegada, el concurs es farà fora de les dates de la Fira de Santa Teresa, avançant-se al diumenge 2 d'octubre a les 17.30 hores.

 

El motiu és que el concurs es farà a la Rambla, que té una capacitat més gran que la plaça del Mercat. D'aquesta manera es podran acollir totes les colles participants en una edició tan important com aquesta. La cobla Reus Jove s'encarregarà d'interpretar les sardanes del certamen, que es preveu molt concorregut.

 

El concurs compta amb la col·laboració de l'Ajuntament, la Diputació, el Foment Sardanista Vendrellenc i els Dansaires del Penedès. La colla del Vendrell va néixer el 1946 i ha mantingut inalterable la seva activitat durant set dècades i mitja. És la segona colla més longeva de Catalunya, després de les Violetes del Bosc, que tenen un any més.

Participació