1 de 10

Arrenca el judici contra Josep Poblet, acusat d'irregularitats en les obres del CAP

La causa va néixer com una peça separada del cas Innova

per Laia Solanellas, 3 d'octubre de 2022 a les 13:09 |

El judici contra l'exalcalde de Vila-seca, Josep Poblet, per presumptes irregularitats en la construcció del CAP del municipi ha començat aquest dilluns a l'Audiència de Tarragona. En la primera jornada s'han celebrat qüestions prèvies en una vista pública d'una causa que va néixer com una peça separada del cas Innova.

 

La fiscalia demana l'absolució dels quatre acusats: Poblet, l'aleshores regidora d'Urbanisme Manuela Moya, l'arquitecte municipal Rafael Bertrán, i l'arquitecte Jorge Batesteza. La CUP, que actua com a acusació particular, demana fins a deu anys de presó per a cadascun d'ells pels presumptes delictes de prevaricació, malversació, tràfic d'influències, blanqueig de capitals i falsedat documental.

 

Demanen 10 anys de presó

La peça relaciona Poblet i Batesteza amb una fragmentació de contractes presumptament fraudulenta per la construcció del CAP de Vila-seca. Segons la CUP, l'exalcalde va contractar Batesteza amb les obres del CAP ja en marxa i l'arquitecte va presentar un sol projecte fragmentat en cinc contractes per tal de facilitar-ne l'adjudicació. Pels cupaires, Batesteza també va utilitzar les seves influències, ja que aleshores era gerent d'infraestructures de l'àrea de patrimoni i inversions del Servei Català de la Salut.

 

En canvi, en el seu escrit la fiscalia considera que «no consta acreditat que Poblet, Bertrán i Moya haguessin acordat, amb caràcter previ, encarregar a Batesteza la supervisió del projecte de construcció del nou CAP de Vila-seca».

 

Pel ministeri fiscal «els contractes tenien, cadascun d'ells, un objecte autònom i independent que justificava la seva contractació diferenciada, de manera que, el resultat de cada contracte es va produir en moments temporals diferents». Alhora, conclou que «els fets no són constitutius d'il·lícit penal» i que, per tant, «no procedeix imposar cap pena».

 

En la sessió de dijous declararan diferents testimonis de la causa. Aquest dilluns, les parts han debatut sobre si un dels policies ha de declarar com a testimoni o com a pèrit. Finalment, ho farà com a testimoni. Els acusats està previst que responguin les preguntes el divendres.

Participació