1 de 10

La Festa de l'Oli Nou de Mont-roig del Camp arriba aquest diumenge

Tindrà lloc al Parc Maria Martori del municipi, entre les nou del matí i la una del migdia

per Antonio Ramos Llauradó, 3 de novembre de 2022 a les 06:00 |

Mont-roig del Camp celebrarà el pròxim diumenge 6 de novembre la Festa de l'Oli Nou. La cita tindrà lloc al Parc Maria Martori del municipi, entre les nou del matí i la una del migdia. En aquest sentit, està previst habilitar el Poliesportiu Municipal en cas de mal temps. Enguany, la novetat més destacada és la celebració d’un concurs d’allioli dins les tradicionals activitats complementàries que s’organitzen durant aquesta jornada.

 

[tweet]1584888711946199040[/tweet]

 

Durant la Festa de l'Oli Nou, els assistents podran adquirir l'oli nou de cinc productors del municipi: Molí del Baix Camp, Olis Solé, Oli Tasta’m, Anton Blanc Fruits i Oli Tambaler.

 

El programa d'activitats

La jornada començarà amb el tradicional esmorzar popular, que servirà el Bar Plaça, i que per 5 euros oferirà pa, llonganissa, cansalada viada i beguda. Durant tota la jornada hi haurà un inflable pels més petits, mentre que a les deu del matí tindrà lloc l’actuació de la colla gegantera del Barri dels Sis Carrers i els Grallers de Mont-roig.

 

Posteriorment, a les onze, es podrà gaudir de l'actuació musical del grup Windy Coast Band. Cal destacar que durant la jornada es farà el sorteig d’un lot d’oli per a tot l’any entre els assistents a la festa. La butlleta de participació es podrà obtenir comprant oli nou o amb el tiquet de l’esmorzar.

 

El concurs d'allioli, gran novetat de la Festa de l'Oli Nou de Mont-roig del Camp

A les dotze del migdia arribarà la gran novetat: el concurs d’allioli. Per participar en aquest concurs cal apuntar-se abans del 3 de novembre, omplint la butlleta d’inscripció que hi ha a les OMAC de Mont-roig i de Miami Platja i a l’oficina de L’Espai. Els participants hauran de portar de casa els estris que considerin necessaris per a poder elaborar l’allioli manualment 'in situ' el dia del concurs amb el material que els facilitarà l’organització.

 

D’entre tots els participants, el jurat tastarà i seleccionarà el millor allioli. La decisió del jurat, format per membres de diverses entitats i associacions del municipi i per productors locals d’oli d’oliva, es donarà a conèixer el mateix dia del concurs. El guanyador o guanyadora del concurs rebrà de premi un lot d’oli d’oliva per tot l’any.

Participació