1 de 10

Torna la Fira de l'Oli de Reus amb el sorteig de més de 500 litres

La DOP Siurana presentarà l'oli nou de la temporada a la plaça de la Llibertat

per Jordi Olària Gras, 8 de novembre de 2022 a les 13:00 |

La Fira de l'Oli DOP Siurana de Reus torna a la plaça de la Llibertat aquest divendres i dissabte, 11 i 12 de novembre. La Festa de l'Oli Nou s'inaugurarà oficialment el divendres a les set de la tarda i comptarà amb 16 estands dels principals productors d'aquest producte. Entre tots dos dies se sortejaran més de 500 litres d'oli entre els visitants que en comprin, a més d'oferir-se activitats complementàries.

 

 

La de Reus segueix sent la primera fira de Catalunya on es presenta l'oli nou de la temporada de manera conjunta per part dels productors. Una referència que ha suposat, segons l'organització de la fira, que cada vegada hi hagi més visitants de fora de la comarca i de la zona de la DOP Siurana. Els impulsors de l'esdeveniment són l'Ajuntament de Reus, el Consell Regulador de la DOP Siurana.

 

Entre les activitats més emblemàtiques hi ha el berenar infantil de pa amb oli i xocolata de divendres, o l'esmorzar degustació de dissabte al matí. S'hi servirà llonganissa de Casa Borrull elaborada amb la seva recepta tradicional. Pel que fa al berenar de divendres, qui l'ofereix és el Gremi de Forners de Reus i Comarca.

 

 

 

L'impacte de la Fira de l'Oli es vol allargar durant tota la setmana, motiu pel qual es compta amb la participació d'agents externs. S'han previst activitats i promocions a través d'entitats comercials o d'equipaments com els Mercats de Reus. El Central i el del Carrilet oferiran butlletes per al sorteig de cinc, deu, quinze o fins a vint litres d'oli, i d'un primer premi d'«el teu pes en oli».

 

El sorteig se celebrarà el dissabte a dos quarts de sis de la tarda i caldrà ser-hi presencialment per poder reclamar els premis. Entre el 4 i el 20 de novembre, alguns restaurants de la Federació d'Associacions d'Empresaris d'Hostaleria de Tarragona a Reus oferiran menús especialment elaborats amb oli i bolets.

 

Pel que fa al sector hoteler, alguns establiments també es promocionen amb ofertes especials vinculades a la fira de l'oli. Es tracta de paquets de descomptes que inclouen una ampolla d'oli nou Siurana i tiquets per esmorzar a la degustació de dissabte.

 

Participació