1 de 10

Fons REACT-EU: oportunitats per a tothom

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya llança una campanya per donar a conèixer els ajuts de la UE en l’àmbit ocupacional

per TarragonaDigital, 16 de desembre de 2022 a les 06:00 |

Trobar feina, millorar el perfil professional, oferir més oportunitats pels i les joves i les persones amb dificultats d’inserció laboral i afavorir la contractació per part de pimes, autònoms, entitats socials i administracions locals. Les polítiques del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) reben enguany un fort impuls gràcies al fons REACT-EU de la Unió Europea –inclòs al programa Next Generation-, per fer front a les conseqüències derivades de la covid-19 en l’àmbit laboral, social i econòmic.

 

Per donar a conèixer les possibilitats que el fons REACT-EU ofereix a la ciutadania, ens locals, empreses i entitats, el SOC ha posat en marxa una campanya que emfatitza les ‘Oportunitats per a tothom’ que permeten aquestes ajudes. Se’n fa difusió a través dels mitjans de comunicació, a l’espai públic i a les xarxes socials i a la pàgina web del Departament de Treball i Empresa: treball.gencat.cat. També es pot consultar tota la informació sobre els fons REACT-EU a la pàgina web Fons europeus a Catalunya.

 

La campanya informa dels programes i actuacions del Fons REACT-EU adreçats principalment a la recerca d’ocupació, la formació i la requalificació professionals. Tot plegat per ajudar la ciutadania, les empreses i les entitats a superar la crisi de la covid-19, sortir-ne enfortits i orientar l’economia cap a la transició ecològica.

 

[youtube]LTp1lFAQGUc[/youtube]

 

El Fons Social Europeu (FSE) és el principal instrument financer de la Unió Europea per donar suport als estats en la millora dels nivells d’ocupació. El SOC és l’organisme que coordina i gestiona els diferents Programes finançats amb fons de la UE.

 

Gràcies als programes d’ocupació impulsats per la Generalitat i la Unió Europea, les persones que més ho necessiten tenen l’oportunitat d’accedir al mercat laboral, formar-se o millorar el seu perfil professional.

 

La inversió d’aquests ajuts a l’àmbit laboral  suma uns 700 milions d’euros

Des del Govern també es vol posar l’èmfasi en la transformació del model productiu que comporten els fons REACT-EU. Cal tenir present que la inversió que representen aquests ajuts pel que fa a l’àmbit laboral suma uns 700 milions d’euros. És per això que el missatge principal de la campanya destaca que els fons REACT-UE representen ‘Oportunitats per a tothom’.

 

Línies d’actuació principals

Pel que fa a les polítiques d’ocupació, les línies d’actuació del fons REACT-EU són bàsicament dues. D’una banda, fomentar l’accés al mercat laboral, la creació de llocs de treball i l’ocupació de qualitat, així com el manteniment dels llocs de treball, inclòs el dels joves, i el suport a treballadors per compte propi i persones emprenedores. 

 

Amb aquest suport es pretén, entre altres objectius, mitigar la pèrdua de poder adquisitiu que la suspensió de l’activitat econòmica per la covid-19 va suposar per a molts treballadors, com ara els que van quedar a l’atur o van patir les conseqüències d’un ERTO.

 

D’altra banda, aquests fons també preveuen reforçar l’accés al mercat laboral de les persones en situació de vulnerabilitat, l’accés als sistemes socials i les mesures d’inclusió social i erradicació de la pobresa. Per exemple: proporcionant experiència laboral als col·lectius amb més dificultat d’inserció laboral i amb més risc de pobresa, majors de 52 anys, dones en situació de vulnerabilitat o perceptors de la Renda Garantida de Ciutadania, entre altres.

 

Els fons REACT-EU, i la gestió que en fa el SOC, no només són una eina fonamental per superar la crisi sociolaboral provocada per la covid-19. També tenen com gran objectiu impulsar la transformació del nostre model productiu, ja que gran part dels seus recursos es destinaran a fomentar la reconversió digital, l’atenció a les persones i l’economia verda.

 

 

Arxivat a:
Branded content
Participació