Dilluns de pedres a les butxaques: Activat el pla Ventcat per fort vent a Tarragona

L'alerta afecta la majoria de comarques del Camp de Tarragona

09 de gener del 2023

Dilluns 9 de gener, el dilluns 'oficial' del retorn a la rutina. Per si el dia ja no fos per si mateix prou complicat, Protecció Civil ha activat en fase de prealerta el pla Ventcat per la previsió de fortes ventades que afectaran tota la zona litoral i prelitoral de Tarragona, el litoral barceloní, les comarques centrals catalanes i el Pirineu. Així doncs, paciència i pedres a les butxaques.

 

Des de la matinada d'aquest dilluns ja es noten les fortes ratxes de vent que fan que l'ambient, malgrat que força suau, sigui més fresc. De fet, el Servei Meteorològic de Catalunya preveu que les ratxes de vent poden superar els 72 quilòmetres per hora. Per això demana molta precaució en la mobilitat i en les activitats a l'aire lliure que es realitzin en aquestes zones i ha posat en prealerta el pla Ventcat.

 

L'episodi de vent està previst que s'allargui durant aquest dilluns. Durant aquesta matinada ja s'han registrat ratxes de fins a 42 km/h a Constantí, 67 km/h al Pantà de Siurana o 55 km/h a Santa Coloma de Queralt segons el Meteocat.

 

 

El Meteocat ha fet públic un mapa sobre el grau de perill per les fortes ventades a Catalunya. En aquest dilluns s'espera que el perill sigui moderat, de dos sobre sis.

 

Tot i que des de primera hora del matí el fort vent es deixa notar al centre de Catalunya i al Camp de Tarragona, durant la tarda el vent s'estendrà a altres zones del país. Concretament, les comarques que es veuran afectades per aquest episodi de vent seran el Baix Penedès, el Tarragonès, l'Alt Camp, la Conca de Barberà i el Baix Camp, al Camp de Tarragona, i el Garraf, l'Alt Penedès, l'Anoia, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Bages, el Berguedà, el Ripollès, el Solsonès, la Cerdanya, l'Alt Urgell, el Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça i l'Aran a la resta de Catalunya.

 

Des de Protecció Civil recomanen fer cas a les recomanacions per evitar incidents en episodis de vent. Per exemple, cal recollir objectes que puguin caure als balcons o terrats o conduir amb precaució.