«Més contundència»: el Vendrell anuncia més controls i sancions als patinets elèctrics

La policia local farà una campanya específica durant un mes

16 de gener del 2023

La Policia Municipal del Vendrell ha començat aquest dilluns 16 de gener una campanya de controls i sancions als vehicles de mobilitat personal. L'objectiu és que el mal ús de vehicles com els patinets elèctrics a la via pública sigui castigat. Des de l'Ajuntament creuen que, després de les diverses accions formatives als instituts i per altres canals, ara toca fer aquest pas.

 

«Ha arribat el moment de ser més contundents per millorar la seguretat dels vianants», ha remarcat Christian Soriano, regidor de Comunicació. Durant un mes, els agents de policia dedicaran prop de cent hores a fer aquests controls. La majoria seran a l'illa de vianants del centre, però també es faran en altres barris i nuclis.

 

No és la primera vegada que es fa una campanya com aquesta. El 2021 ja se'n va fer una que es va tancar amb prop de 25 denúncies per un mal ús d'aquests vehicles. Segons Soriano, durant tot el passat 2022, les denúncies que es van posar van pujar fins a les 67. 

 

Sancions d'entre 80 i 1.000 euros

Les sancions poden anar des dels 80 euros per entorpir la circulació, fins als mil euros per conduir sota els efectes de l'alcohol. Entremig hi ha multes de 200 euros per conduir de forma negligent o portar més persones de les autoritzades. També per fer-ho per la vorera o l'illa de vianants, ja que està prohibit. 

 

La conducció temerària es castiga, per la seva banda, amb una sanció de 500 euros. Des de l'Ajuntament recorden que la velocitat màxima permesa per als VMP és de 25 quilòmetres per hora. A diferència de les bicicletes, els patinets elèctrics no poden circular per l'illa de vianants ni per sobre de les voreres.

 

Aquests vehicles sí que poden circular pels carrils bicis del municipi. La campanya s'allargarà fins al pròxim 16 de febrer, amb controls específics en diferents punts de la ciutat.