Vídeo: Arriba la neu a la demarcació de Tarragona

La baixada de les temperatures pot comportar enfarinades a zones de l'Ebre, Conca de Barberà, Alt Camp, entre d'altres

17 de gener del 2023

Tot el país fa dies que està pendent de la meteorologia. Els mapes de Protecció Civil s'han tenyit de taronja, groc i vermell amb els avisos per les fortes ventades, la perillositat de la mar i la neu. A la demarcació de Tarragona el vent i la pluja s'estan fent notar des de primera hora d'aquest dimarts, 17 de gener, i al matí el pas de les borrasques Gérard i Fien ha deixat un espectacle preciós a base d'arcs de Sant Martí.

 

La pluja intermitent també ha anat acompanyada de calamarsa en alguns punts, com per exemple al Baix Camp o a l'Alt Camp. 

 

 

 

Alguns ajuntaments de la demarcació de Tarragona també han activat els seus plans especials per la previsió de fort vent i des de dilluns ja han tancat l'accés a parcs infantils, pel perill de caiguda d'arbres. De moment el vent no ha deixat incidències destacades, tot i que els Bombers de la Generalitat han hagut d'intervenir en 9 avisos entre el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

 

 

Arriba la neu a les Terres de l'Ebre

I mentrestant, s'intensifica el vent i especialment la baixada de les temperatures. Serà a partir de la tarda d'aquest dimarts que els termòmetres baixaran i molt, així que ara sí toca treure la roba de ple hivern dels armaris.

 

 

De moment a les Terres de l'Ebre ja es pot veure la primera nevada de l'any. Unes imatges compartides per l'usuari @joelduraports mostren com la neu cau amb alegria a 1.300 metres, a la zona dels Ports.

 

La incògnita ara se centra en fins on arribarà aquesta neu. Rojals, Prades, Capafonts, Mont-ral, Querol,..., són alguns dels municipis que podrien viure la primera nevada del 2023 en el transcurs d'aquestes borrasques. La cota de neu podria arribar a caure fins als 800 o 600 metres la tarda d'aquest dimarts, així que s'espera que es puguin veure més imatges de postal en les pròximes hores a la demarcació de Tarragona.

 

A la resta de Catalunya ja són moltes les zones que han quedat totalment emblanquinades, amb un bon tou de neu.