1 de 10

Avís d'última hora dels metges a Catalunya: Faran més dies de vaga

El sindicat Metges de Catalunya reclama a Salut «mesures d'efecte immediat» davant la sobrecàrrega assistencial i la falta de facultatius

per Antonio Ramos Llauradó, 20 de gener de 2023 a les 15:10 |

El sindicat Metges de Catalunya ha convocat aquest divendres tres jornades més de vaga els dies 1, 2 i 3 de febrer, amb aturades parcials i amb una crida dirigida a tots els facultatius dels hospitals i centres d'atenció primària (CAP) del sistema sanitari públic català. El sindicat majoritari entre el personal mèdic ha registrat la nova convocatòria a les portes de la vaga de la setmana que ve, el 25 i 26 de gener, davant els «greus problemes» del sistema sanitari.

 

En un comunicat de premsa, Metges de Catalunya espera que el Departament de Salut proposi «mesures d'efecte immediat» per resoldre la «sobrecàrrega assistencial» i la «crisi de facultatius». El sindicat i la Conselleria es van reunir dimecres i el pròxim dilluns hi ha prevista una nova trobada.

 

Noves jornades de vaga després de la falta de solucions

Metges de Catalunya ha ampliat els dies de vaga, dirigint-se a tots els facultatius d'hospitals i CAP de l'Institut Català de la Salut (ICS) i de la xarxa sanitària concertada (Siscat). La nova convocatòria, però, es concreta en aturades parcials: el dimecres 1 de febrer i el divendres 3 de febrer, de 8 a 11 hores i de 17 a 20 hores als hospitals i d'11 a 14 hores i de 17 a 20 hores a l'atenció primària i, el dijous 2 de febrer, de 8 a 00 hores tant als hospitals com als CAP.

 

El sindicat ja havia advertit que les dues jornades de vaga convocades pel 25 i 26 de gener podrien tenir continuïtat si la conselleria no aportava solucions davant els «greus problemes» que pateix el sistema, «en especial la sobrecàrrega de treball i la crisi de facultatius derivada de les condicions assistencials, laborals i retributives» dels professionals, exposa l'organització en un comunicat enviat aquest divendres.

 

Metges de Catalunya reconeix que en l'inici de les negociacions amb Salut, el passat dimecres, va corroborar que el diagnòstic de la situació i les preocupacions són «compartides». El sindicat, però, espera que les mesures que es plantegin per part de la conselleria «tinguin un efecte immediat i un calendari concret d'aplicació».

 

El sindicat demana que les propostes es dirigeixin a «la planificació de recursos, la retenció del talent mèdic, la formació continuada dels professionals i la millora de les condicions de treball». En la trobada de dimecres, el Departament va lliurar una proposta per escrit a Metges de Catalunya i va quedar a l'espera que el sindicat la valorés de cara al pròxim dilluns, quan s'espera que es tornin a reunir.

Arxivat a:
Catalunya, sindicats, salut, vaga
Participació