Youseff el Maimouni publica la segona part de la seva trilogia de la discriminació

El vendrellenc ubica la novel·la 'Nadie salva a las rosas' entre Barcelona i Casablanca

24 de gener del 2023

'Nadie salva a las rosas' (Roca Editorial) és la nova novel·la que acaba de publicar Youseff el Maimouni (Ksar el Kebir, 1981). Es tracta de la segona part de la seva trilogia de la discriminació que va encetar el 2021 amb 'Cuando los montes caminen'.

 

El Maimouni, que va arribar al Vendrell quan tenia només un mes de vida, aposta per la novel·la negra en aquesta segona entrega. Es tracta d'una història ambientada entre Barcelona i Casablanca que té reminiscències de la trilogia marsellesa de Jean Claude Izzo. Els protagonistes són dos amics, Marina i Yusuf, que investiguen pel seu compte l'assassinat d'una jove marroquina trans, la Rihanna

 

La història ofereix un trencaclosques on no hi falta denúncia social, ja que la Rihanna és una jove no acompanyada. El Maimouni relata alguns dels problemes als quals s'enfronten els migrants al seu país d'acollida. Sobretot aquells que queden desemparats quan compleixen divuit anys.

 

El Maimouni va publicar el seu debut literari el 2021, amb el llibre 'Cuando los montes caminen'. En aquell cas situava la història al passat, explorant el paper dels milers de marroquins que van lluitar a la Guerra Civil amb l'exèrcit nacional. Per a la tercera part, el vendrellenc ja ha avançat que emmarcarà la història en un futur distòpic on l'extrema dreta tindrà un paper rellevant.

 

'Nadie salva a las rosas', de Youseff el Maimouni.
'Nadie salva a las rosas' és el segon llibre de Youseff el Maimouni. | Roca Editorial