La Xatonada 2023 del Vendrell s'allargarà durant tot un cap de setmana

Després de dos anys d'absència, es recuperen els cursets a les escoles, el concurs de Mestres Xatonaires i l'exhibició infantil

25 de gener del 2023

La Xatonada Popular del Vendrell es farà aquest 2023 el cap de setmana del 4 i el 5 de març a la Rambla. El certamen gastronòmic s'allarga i ocuparà tot un cap de setmana, una de les principals novetats. «Volem que sigui com una petita fira del xató», ha remarcat la regidora de Fires de l'Ajuntament, Mari Luz Ramírez.  

 

De moment, Ramírez ha avançat que el diumenge mantindrà el programa habitual, mentre que el dissabte s'incorporaran algunes novetats. La programació completa es donarà a conèixer durant les pròximes setmanes. Sí que s'ha confirmat que l'emplaçament serà la Rambla, després que el 2020 es fes al pavelló de l'escola Àngel Guimerà.

 

Tot i que en aquell moment es va apuntar la possibilitat de mantenir la Xatonada allà, enguany s'ha decidit fer de nou a la Rambla. Aquesta serà l'edició del retorn absolut a la normalitat, després que el 2021 se suspengués l'esdeveniment i el 2022 se celebrés en format reduït. D'aquesta manera, després de dos anys d'absència, es tornarà a fer el Concurs de Mestres Xatonaires, l'exhibició infantil i els cursets a les escoles.

 

Retorn dels cursets per aprendre a fer xató a les escoles

Uns cursets per aprendre a fer xató que tindran lloc entre el 21 de febrer i el 2 de març en set centres escolars. Seran les escoles Marta Mara, Àngel de Tobies, Pau Casals, Àngel Guimerà, Coma-ruga, Sagrat Cor i Àngels Garriga. Aniran destinats als alumnes nascuts entre el 2008 i el 2014, amb trenta places per a cada escola.

 

Els centres faran arribar un formulari a les famílies on es podran fer les inscripcions entre el 25 i el 31 de gener. El 28 de febrer també es farà un curset per a adults, amb una capacitat de cent persones. Els cursos per aprendre a fer xató a les escoles es fan des de l'any 1989.