Anunci d'última hora de Sanitat: Posa data al final de les mascaretes al transport

La ministra Darias ha anunciat que s'aprovarà l'eliminació de l'obligatorietat en el Consell de Ministres del 7 de febrer

26 de gener del 2023

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat aquest dijous que el Consell de Ministres de dimarts 7 de febrer aprovarà l'eliminació de la mascareta al transport públic. En una atenció als mitjans, Darias ha avançat que plantejarà que deixi de ser obligatori dur-la dins el metro, autobusos, taxis i trens en una reunió del Consell Interterritorial de Salut la setmana vinent i que ho elevarà a la reunió setmanal del govern espanyol la següent.

 

A partir d'aquí, l'aixecament de l'obligació entrarà en vigor quan es publiqui al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). En aquest sentit, Darias ha remarcat que la decisió es pren seguint els criteris dels experts i davant la situació epidemiològica actual, que és «molt estable». La titular de Sanitat ha concretat que la mascareta continuarà sent obligatòria a centres sanitaris i sociosanitaris.

 

Cal recordar que l'obligatorietat de la mascareta a Espanya es va decretar el 21 de maig de 2020, en plena primera onada de la Covid-19.

 

Sense data per l'eliminació de les mascaretes en l'àmbit sanitari

Els experts han recomanat mantenir l'ús obligatori de la mascareta en els centres sanitaris, els serveis sanitaris, els establiments sanitaris (com per exemple les farmàcies) i els centres sociosanitaris per als visitants i els treballadors. La setmana passada, Darias va informar que la possibilitat d'eliminar l'obligatorietat de la màscara també en farmàcies, tot i que és un tema que s'està «sospesant» atenent els criteris dels experts.

 

En la seva atenció als mitjans aquest dijous, la ministra no ha aclarit quan i si es retirarà la màscara en l'àmbit sanitari. «Anem pas a pas», ha contestat a les preguntes dels mitjans de comunicació.