El Vendrell reforça el paper de les famílies a la taula per a la inclusió extraescolar

Ja són 85 els infants amb necessitats específiques que han comptat amb el suport de vetlladors

26 de gener del 2023

El Vendrell va presentar el 2021 la Taula inclusiva del Pla Educatiu d'Entorn. Un marc de treball destinat a aconseguir la plena participació dels alumnes amb necessitats educatives específiques a les activitats extraescolars o els casals d'estiu. L'aposta es concreta amb un equip de vetlladors i monitors de suport que fan l'acompanyament,

 

Entitats com Aspercamp, Avancem Junts o l'AFA de l'escola Garbí prenen part en aquesta taula, que ara ha sumat un nou actor. Es tracta del Grup de Famílies, on hi ha els pares i mares dels alumnes que reben aquesta atenció especialitzada. «Ningú millor que ells saben quines són les necessitats que tenen els infants», ha remarcat la regidora d'Ensenyament, Sílvia Vaquero.

 

El Vendrell, tot un referent en la inclusió

Aquesta incorporació ha de permetre reforçar encara més una aposta en la qual el Vendrell s'està convertint en un referent. Les xifres mostren el creixement i l'impacte positiu que està tenint la Taula inclusiva en el dia a dia d'aquests infants. Ja són 85 nens i nenes els que han comptat amb aquest suport, amb una quarantena de vetlladors involucrats. 

 

Els processos d'acompanyament es donen tant en casals d'estiu com en activitats extraescolars que es fan al llarg del curs. Un ajut del qual poden disposar alumnes de l'Escola de Música Pau Casals, l'Escola d'Art o la Ballaruga.   

 

Preparació d'un protocol específic

Un altre punt important és que la taula ja està elaborant un protocol específic que permeti arribar cada vegada a més infants i famílies. El protocol ha de definir els nivells de suport i les accions necessàries perquè els infants i joves amb diversitat funcional «puguin participar en les activitats amb qualitat i igualtat de drets».

 

Vaquero ha afegit que aquest sistema inclusiu s'ha de sustentar «en una xarxa que compti amb l'escola i les entitats del territori». «Un sistema que es basi en les capacitats i les seves potencialitats, i no en les seves mancances», ha conclòs la regidora.