1 de 10

Tretze nous agents per acabar amb l'interinatge a la policia local del Vendrell

Als sis que s'han sumat ara a la plantilla s'hi han d'afegir set més que ho faran a l'estiu

per Marc Guitart, 2 de febrer de 2023 a les 15:53 |

L'elevat nombre d'agents interins al cos de la policia del Vendrell va ser una de les causes de les sonades protestes del 2021. Els sindicats policials criticaven que fins a una quarta part de la plantilla (22 agents) es trobava en aquesta situació. Van ser setmanes amb una situació molt tensa, en què la ciutat es va quedar gairebé sense agents durant diversos caps de setmana.

 

Ara, des de l'Ajuntament del Vendrell asseguren que aquell problema està a punt de solucionar-se. Aquest dijous 2 de febrer han rebut les seves carteres sis nous agents funcionaris de carrera que s'incorporen al cos. Són una part dels que van fer el concurs oposició de l'any passat.

 

Set agents més s'incorporaran el pròxim estiu, ja que estan fent la formació pertinent a l'Escola de Policia de Catalunya. L'alcalde, Kenneth Martínez, ha remarcat que amb la incorporació d'aquests tretze agents culminarà la professionalització de la plantilla. Ja a principis del 2022 s'havien incorporat quatre agents de carrera, que eren la primera promoció en deu anys.

 

Tota la plantilla «professionalitzada i amb plena capacitació»

«Vam iniciar el mandat amb un percentatge important d'agents interins i l'estem acabant amb tota la plantilla professionalitzada i amb plena capacitació», ha afirmat Martínez. Un fet que, segons el batlle, «dona garanties de prestar un servei de seguretat tal com requereix el Vendrell».

 

Actualment, la plantilla de la Policia Municipal del Vendrell està formada per 93 agents i comandaments. Una dotació de recursos que, segons Martínez, s'haurà d'anar incrementant progressivament atès el creixement de població de la ciutat.

Participació