Olga Navarro encapçalarà la llista del nou partit Alternativa per l'Arboç

La formació aglutina membres procedents de diversos partits, amb l'objectiu de desbancar el PSC

08 de febrer del 2023
Actualitzat el 23 de febrer a les 11:51h

Alternativa per l'Arboç és el nom del nou partit polític que s'ha presentat a l'antiga vila reial del Baix Penedès. Una formació que aglutina gent diversa i provinent d'altres formacions, com Junts, ERC o, fins i tot, el PSC. El seu principal objectiu és desbancar els socialistes als comicis del mes de maig, per desallotjar-los d'una alcaldia que ocupen des del 2011.

 

Olga Navarro, cap de llista

El partit es va presentar el passat divendres 3 de febrer amb un acte a Can Freixas on van assistir 150 persones. El seu president és Gabriel Curieses, que el 2015 va formar part de la llista del PSC, mentre que la cap de llista als comicis serà Olga Navarro. La candidata es presentarà com a alcaldable per segona vegada, després que el 2019 ho fes al capdavant de Junts

 

Curieses va remarcar en l'acte que el partit està integrat per «gent del poble, de sempre i diversa, de diferents entitats i ideologies». Però que tenen «un objectiu comú», que és el d'aconseguir l'alcaldia el 28 de maig. En aquest sentit, Olga Navarro va insistir en la necessitat «d'un canvi al municipi», a partir d'una manera diferent de fer política.

 

Sessions temàtiques de debat amb els veïns

Alternativa per l'Arboç es va registrar com a nou partit el desembre passat i vol ser un projecte que vagi «més enllà de les sigles». El seu repte és construir «un municipi de progrés, obert i amb valors», en paraules d'Olga Navarro. La candidatura vol mantenir un contacte directe amb els veïns del municipi.

 

Per això es convocaran sessions temàtiques on es pugui «escoltar i debatre les inquietuds de la població». Unes trobades que han de servir de base per forjar el programa electoral. Olga Navarro va concloure l'acte afirmant que estava «il·lusionada i decidida» davant aquest nou repte

 

Un repte que es presenta majúscul, ja que el PSC de l'Arboç ha obtingut més del 50% dels vots als dos últims comicis municipals. Una majoria folgada que els va donar vuit regidors d'un total de tretze en ambdues ocasions. La creació d'aquesta llista unitària vol minimitzar la diferència per poder plantar cara als socialistes el mes de maig.  

 

Presentaci� del partit Alternativa per l'Arbo�.
Alternativa per l'Arboç s'ha presentat a Can Freixas. | Cedida