L'Eina i l'antiga biblioteca seran les seus al Vendrell dels nous Serveis Territorials

El Govern preveu desplegar-los aquest 2023, un cop ja es tenen pressupostos

13 de febrer del 2023

L'aprovació del pressupost pel 2023 de la Generalitat comportarà el desplegament dels Serveis Territorials del Penedès. Així ho ha confirmat recentment el delegat del govern català al territori, David Alquézar. La previsió és que aquest 2023 comencin a funcionar ja vuit dels dotze serveis que es preveuen.

 

El Baix Penedès acollirà les seus dels serveis d'Empresa i Ocupació i de Drets Socials, que s'establiran al Vendrell. L'alcalde, Kenneth Martínez, ha confirmat a TarragonaDigital que les oficines de Dret Socials estaran a l'antiga biblioteca, a la Rambla, tal com ja s'havia avançat fa un any.

 

En canvi, les oficines d'Empresa i Ocupació s'acabaran ubicant a l'edifici de l'Eina, on ja hi ha els serveis econòmics municipals. En un primer moment, el consistori plantejava instal·lar els dos serveis de forma provisional a l'antiga biblioteca, mentre la Generalitat buscava un espai. Finalment, però, s'ha optat perquè Empresa i Ocupació vagi directament a l'Eina.

 

Cada oficina compta amb un nombre concret de funcionaris, que en el cas del de Dret Socials, per exemple, són una trentena. No són noves places, sinó que es tracta de funcionaris que ja treballen actualment als serveis territorials de Tarragona o Barcelona. Amb el desplegament dels serveis del Penedès, passaran a formar part d'aquesta delegació.