El veuen per l'AP-7 a TGN fent ziga-zagues i quan l'aconsegueixen aturar al·lucinen

El conductor va intentar fugir dels Mossos d'Esquadra a gran velocitat, però el van aconseguir enxampar i van quedar de pedra

13 de febrer del 2023

Nou incident a les carreteres de Tarragona. En aquesta ocasió els fets van tenir lloc dissabte passat, 11 de febrer, a l'autopista AP-7 al seu pas per Tarragona. Els Mossos d'Esquadra de l'àrea de Trànsit estaven patrullant a la zona quan van observar que un vehicle estava circulant en sentit sud fent ziga-zagues.

 

Davant d'aquesta actitud, la policia catalana va decidir seguir-lo i va ordenar al conductor del cotxe que aturés el vehicle. Tanmateix, lluny d'obeir les ordres dels Mossos d'Esquadra, el conductor va intentar fugir a gran velocitat en plena AP-7. Pels volts de les vuit del matí, al quilòmetre 238,5 de l'AP-7, els Mossos van iniciar una persecució per atrapar el conductor que fugia circulant de manera temerària.

 

Va ser a l'àrea de descans del Pont del Diable a Tarragona, al quilòmetre 246,5 de la mateixa autopista, quan van aconseguir enxampar-lo. Allí van comprovar com el conductor del vehicle interceptat no s'havia tret mai el carnet de conduir i a més a més presentava símptomes evidents d'anar begut, un fet que es va confirmar amb la prova d'alcoholèmia en la qual va donar una taxa de 0,22 mg/l.

 

Positiu en totes les proves

Per si no n'hi hagués prou, quan se li va realitzar la prova de detecció de drogues, el conductor va donar positiu en THC, cocaïna, opiacis, amfetamines i metamfetamines. Durant l'escorcoll que li van practicar, també li van trobar embolcalls de cocaïna i marihuana així com 255 euros en bitllets fraccionats, motiu pel qual també se li atribueix un delicte de tràfic de drogues. 

 

Davant d'aquest panorama, els Mossos d'Esquadra també van identificar els dos passatgers del vehicle. Només un d'ells tenia el permís de conducció, però es va haver d'immobilitzar el cotxe perquè aquest passatger també es trobava sota els efectes de les drogues i l’alcohol.

 

Per tot plegat, els Mossos d'Esquadra van detenir el conductor del cotxe, de 26 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat del trànsit per circular sense haver obtingut mai el permís de conduir i fer-ho sota l’efecte de l’alcohol i les drogues. També se li atribueix un delicte contra la salut pública en la seva modalitat de tràfic de drogues.

 

El detingut va passar ahir a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.