Detingut un professor de la Buenafuente's Actors de Reus acusat d'abusos a 22 noies

Les 22 noies que l'han denunciat eren menors d'edat quan van passar els fets, l'any passat

Detenen un professor acusat de fer tocaments i vexacions a 22 menors d'edat
Detenen un professor acusat de fer tocaments i vexacions a 22 menors d'edat | EP
15 de febrer del 2023
Actualitzat a les 15:29h
Un professor de l'acadèmia Buenafuente's Actors de Reus, que respon a les inicials C.C. ha estat detingut després que s'hagin presentat 22 denúncies per agressions, assetjamentsabusos sexuals contra ell. Segons han confirmat els Mossos d'Esquadra a TarragonaDigital, la detenció s'ha produït aquest dimecres, 15 de febrer, vora les deu del matí a la capital del Baix Camp. La policia catalana també ha confirmat que les víctimes que l'han denunciat eren menors d'edat l'any passat, quan haurien tingut lloc els fets.

Segons informa Canal Reus TV, l'acadèmia ha acomiadat de manera fulminant el detingut, s'ha sumat a les denúncies i s'ha posat a disposició de les víctimes i de la investigació. Les 22 denúncies acusen l'home d'haver fet tocaments i assetjament sexual a la vintena de noies. Unes accions que, segons el Diari Ara, haurien passat a un espai del detingut on feia classes i assajos.

Algunes de les víctimes són majors d'edat ara, però no ho eren quan haurien tingut lloc els fets denunciats. La primera denúncia es va interposar, segons diversos mitjans, a principis d'aquest mes de febrer, i va obrir la porta a la resta d'acusacions. Arriben a les 22 segons han confirmat els Mossos d'Esquadra.

El relat de les víctimes és que el detingut els feia tocaments i vexacions durant el curs passat, a més de fer-les despullar o quedar-se amb poca roba. Segons relata l'Ara, tot plegat es va fer sota el pretext d'assajos i classes d'interpretació d'obres que eren especialment sexualitzades. En el marc de l'acadèmia reusenca, el detingut havia escrit i dirigia una obra de teatre que s'havia d'estrenar a la Sala Santa Llúcia.

Porta per títol De locos i se'n va suspendre la representació «per motius de producció» segons el web on s'adquirien les entrades. Els Mossos d'Esquadra han traslladat el detingut aquest matí a comissaria per interrogar-lo. Es preveu que passi a disposició judicial dels Jutjats de Reus durant les pròximes hores.

Per part de l'acadèmia d'arts escèniques, la directora Maite Buenafuente ha emès un comunicat per «denunciar davant l'opinió pública els fets relacionats amb abús de poder i possible agressió de tipus sexual». Unes accions que, detalla, «van tenir lloc per part d'un col·laborador». El comunicat confirma que se'l va acomiadar quan es va tenir constància de la primera denúncia, moment en el qual també van recórrer als Mossos d'Esquadra.