1 de 10
INDÚSTRIA QUÍMICA

Repsol posa en marxa una nova planta de tractament d'aigües a Tarragona

La inversió de la companyia ha estat de 6,3 milions d'euros

Aquesta és la tercera planta de tractament d'aigües de Repsol a Tarragona. | Cedida
per Antonio Ramos Llauradó, Tarragona | 15 de febrer de 2023 a les 15:51 |
El complex industrial de Repsol a Tarragona disposa d’una nova planta de tractament d’aigües que té una extensió de 500 metres quadrats i una capacitat màxima de 120 m³/hora. La inversió en aquesta nova instal·lació ha estat de 6,3 milions d'euros.

Aquesta planta se suma a les plantes de tractament primari i secundari de les aigües de procés que ja existeixen en l'àrea química del complex químic. En el tractament primari, els sòlids de gran volum se separen mitjançant barreres físiques, alhora que les partícules més petites es deixen sedimentar.


Pel que fa al tractament secundari, aquest consisteix en una combinació de processos biològics que promouen la biodegradació de la matèria orgànica pels microorganismes.
 

Una tecnologia que millora la qualitat final de l'aigua filtrada

Aquesta tercera planta adopta la Tecnologia Actiflo® —de la firma Veolia Water Technologies—, que està basada en la decantació fisicoquímica, a la qual se suma una filtració de doble etapa de les aigües de procés, reduint els sòlids en suspensió, fòsfor i crom.


Aquest tercer procés millora enormement la qualitat final de l'aigua que finalment serà enviada al mar a través de l'emissari submarí.
 

Una producció cada cop més sostenible

Aquesta instal·lació suposa un pas més en la transformació del complex industrial de Repsol de Tarragona, amb processos de producció cada cop més sostenibles i innovadors.


Aquesta és una mostra més de l'aposta de Repsol per mantenir el complex industrial tarragoní com a referent industrial, tecnològic, sostenible i competitiu, que permeti continuar generant valor social i econòmic.
Participació