La Policia Local vigilarà Torredembarra des del cel amb un dron

La Unitat de Vigilància Aèria s'estrenarà aquest diumenge durant la celebració de la Rua de Carnaval

La Unitat de Vigilància Aèria de la Policia Local de Torredembarra està formada per tres agents.
La Unitat de Vigilància Aèria de la Policia Local de Torredembarra està formada per tres agents. | Cedida
15 de febrer del 2023
Actualitzat a les 16:41h
La Policia Local de Torredembarra posa en marxa la nova Unitat de Vigilància Aèria (dron), que s'estrenarà aquest diumenge al migdia durant la Rua de Carnaval que se celebrarà al Passeig Marítim. La unitat està integrada per tres agents formats a l'Aeroclub de Reus com a pilots de drons, havent superat els exàmens oficials de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA).

El dron que ha adquirit l'Ajuntament de Torredembarra compta amb videogravació tèrmica i infrarojos. En aquest sentit, la càmera detecta punts de calor, podent així trobar persones que s’hagin perdut o plantacions de marihuana dins d’habitatges o naus industrials.

Finalment, també s'ha adquirit una antena de radiofreqüència aeronàutica i quatre portàtils de banda aèria VHF. Aquesta eina és molt útil, ja que també permetrà comunicar-se des de terra amb els helicòpters de salvament en casos d'emergències.

La inversió total ha estat de 15.155,82 euros, una quantitat que inclou els aparells, la formació, l'assegurança, els certificats de registres i l'estudi aeronàutic de seguretat.
 

Els serveis que farà la Unitat de Vigilància Aèria

En la presentació d'aquest dimecres s'ha explicat que el dron de la Policia Local de Torredembarra s'activarà en casos d'emergències, vigilància rural i urbana, esdeveniments multitudinaris, salvament i socorrisme en temporada d'estiu, prevenció de la delinqüència, així com per funcions d'inspecció administrativa.

La Unitat de Vigilància Aèria de la Policia Local de Torredembarra és una de les eines que s'inclou en l'acord de col·laboració per a la prestació del servei de Policia Local als ajuntaments de Torredembarra, Creixell i Altafulla.

L'alcalde, Eduard Rovira, ha ressaltat que la seva posada en marxa està en la línia iniciada de modernització de la Policia Local de Torredembarra amb diferents millores com les càmeres ubicades a les principals entrades al municipi, el vehicle equipat amb càmera lectora de matrícules, les càmeres unipersonals o l'App TDB Alerta.