1 de 10

Sis anys de presó per a l'acusat de violar una dona a Deltebre l'any 2020

La Fiscalia i l'acusació particular han arribat a un acord amb la defensa, que també inclous sis anys de llibertat vigilada

L'acusat de violar una dona a Deltebre l'any 2020, d'esquenes en la imatge, anirà sis anys a presó. | ACN
per TarragonaDigital, Tarragona | 20 de febrer de 2023 a les 17:10 |
L'acusat de violar una dona a Deltebre l'any 2020 ha estat condemnat a sis anys de presó i sis més d'internament després de l'acord de conformitat a què han arribat la Fiscalia i l'acusació particular amb la defensa de l'home. El pacte s'ha produït a l'inici del judici que s'havia de celebrar aquest dilluns a l'Audiència de Tarragona.

Inicialment, ambdues parts demanaven una pena d'onze anys de presó per un delicte de violació i un altre de lesions. Segons el fiscal, el processat, que es trobava intern en una fundació per complir un tercer grau penitenciari, va aprofitar que estava sol amb la víctima —tècnica de la residència— per agredir-la sexualment.


L'acusat pateix una deficiència intel·lectual, esquizofrènia i hipersexualitat i té afectades les bases psicobiològiques de la imputabilitat.
 

La condemna imposada

Segons el ministeri públic, l'home complirà primer els sis anys d'internament i, tal com preveu la llei, després el tribunal valorarà si es pot suspendre la pena de presó. Fins ara, l'acusat es trobava en presó preventiva. Les parts també han acordat una multa per lesions i sis anys de llibertat vigilada.


Així mateix, l'acusat té la prohibició d'acostar-se a la víctima en un període de catorze anys i la prohibició de treballar en professions amb menors durant 22 anys. A banda, l'acusació particular reclamarà per via civil la indemnització de responsabilitat civil.
Participació