Comencen les obres de construcció del Centre Cívic Gregal de Reus

Els treballs, que costaran gairebé 2,5 MEUR, estaran enllestits en un termini de 14 mesos

Les obres  del nou Centre Cívic Gregal de Reus han començat aquesta setmana.
Les obres del nou Centre Cívic Gregal de Reus han començat aquesta setmana. | Cedida
21 de febrer del 2023
Actualitzat a les 15:43h
L'Ajuntament de Reus ha iniciat aquesta setmana les obres de reforma de la nau magatzem de vins del Palau Boule, al barri de Niloga de la capital del Baix Camp, per a la construcció del nou Centre Cívic Gregal. Els treballs han de permetre construir un nou espai de referència per a la zona i per al conjunt de la ciutat.

El nou equipament, que comptarà amb dues plantes, potenciarà els vincles entre la ciutadania, acollirà serveis municipals i diverses entitats, alhora que permetrà ampliar l'oferta de cursos i tallers tradicionals dels equipaments cívics. Les actuacions també inclouen la remodelació urbanística al voltant del carrer Castellvell.

Les obres es van adjudicar en dos contractes. El lot corresponent a la reforma de l'edifici l'executa l'empresa José Antonio Romero Polo SAU, amb un pressupost d'adjudicació de 2,2 milions d'euros i un termini d'execució de 14 mesos.

Pel que fa a la urbanització viària, els treballs els executa l'empresa Gestión Ingenieria y Construcción de la Costa Dorada SA, amb un pressupost d'adjudicació de 211.381 euros, i un termini d'execució de 4 mesos.
 

Els accessos a l'equipament

A partir de l'obertura de la cantonada dels carrers Antoni Gaudí i del Castellvell, desmuntant la tanca metàl∙lica existent, es crearà una petita plaça que genera l'accés principal al centre cívic i un nou accés a l'Escola Maria Cortina. Aquest nou espai es remarca amb una pèrgola urbana, que completarà la façana de la nau.

Es preveu un accés secundari des del carrer Castellvell per possibilitar l'ús independent d'una part de l'edifici per entitats del barri. També es genera un accés secundari a la de sala polivalent i un tercer a la zona de bar. La configuració del centre cívic permet el funcionament diferenciat segons els usos que en cada moment estiguin actius.
 

Planta baixa

En aquesta planta s'hi troba la recepció, sales de reunions i administració, el bar, espais públics, la sala polivalent i serveis. El vestíbul principal és un espai a doble alçada. Des d'aquest espai de recepció es controla l'entrada i la petita plaça creada, i es té accés a una sala habilitada com a bar, que té accés propi per funcionar de manera independent.

Al vestíbul s'hi troba la recepció, des d'on es té accés a un passadís distribuïdor, a la banda en contacte amb el pati de l'escola, que condueix sales de reunions, espais de joc infantils i un office, a més d'uns banys. En aquest distribuïdor s'hi troba l'escala independent que comunica amb la planta primera.

Al final d'aquest espai s'arriba al nucli d'escales i ascensor i a la sala polivalent. Continuant, s'arriba a un segon passadís‐distribuïdor, més privat, que comunica amb la zona de despatxos organitzats a la banda de façana al carrer, i amb connexió de nou amb el vestíbul d'entrada.
 

Planta primera

La primera planta de l'equipament inclou aules de formació, gimnàs, espais d'administració i d'entitats, espais públics i serveis. A partir del nucli escala‐ascensor, s'organitza un passadís‐distribuïdor perimetral que dona accés a la resta del programa d'aquesta planta.

A la banda nord de la nau, hi ha les aules d'informàtica, de cuina i d'activitat física amb els seus vestidors; i a la resta de la planta, aules de formació, aula taller, despatxos, nucli de banys i uns espais 'de trobada' amb zones de butaques i cadires.