Vandellòs i l'Hospitalet, Tivissa i Pratdip volen ser «líders en turisme de mar i muntanya»

La mancomunitat creada per aquests municipis ha impulsat la creació d'una via verda i un parc subaquàtic

La MIDIT ha presentat els seus projectes aquest dimecres al matí.
La MIDIT ha presentat els seus projectes aquest dimecres al matí. | ACN
22 de febrer del 2023
Actualitzat a les 16:28h
La MIDIT, la mancomunitat formada pels municipis de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Tivissa i Pratdip, vol posicionar-se com la destinació líder del turisme de mar i muntanya. Ho farà a través de la creació d'un parc marítim subaquàtic, l'habilitació d'una via verda o la creació d'una estació 'Trail Running', entre altres projectes.

Els representants de la MIDIT, acompanyats de la directora general de turisme de Catalunya, Marta Domènech, han presentat aquest dimecres el Pla de Sostenibilitat Turística 'Terres de Mestral, Outdoor Park de la Costa Daurada'.

En aquest document s'inclouen les setze accions que s'executaran en els pròxims tres anys gràcies al finançament d'1,9 MEUR provinents dels fons europeus Next Generation.
 

Quatre eixos d'acció

La iniciativa engloba un total de setze accions dividides en quatre eixos: transició verda i sostenible, millora de l'eficiència energètica, transició digital i competitivitat de producte. La previsió és que el conjunt de les d'accions transformi el territori en els pròxims tres anys i el converteixi en "un parc d’oci a l’aire lliure únic a Catalunya".

En aquest sentit, l'objectiu és comptar amb una oferta d’activitats tant de mar com de muntanya, amb la voluntat de desestacionalitzar el turisme, segons ha detallat el director de Tourislab, David Esteller.

El projecte se sustenta en la creació de quatre projectes tractors com són el Nàutic Park, el Bike Land – Territori Ciclista Familiar i Esportiu, una xarxa de senderisme temàtic de la mar a la muntanya i un espai especialitzat en l'escalada i les vies ferrades.

En aquest sentit, tots ells seguiran els objectius d'innovació, sostenibilitat, cohesió territorial i especialització del turisme familiar, entre altres.
 

Les actuacions previstes

El primer eix, centrat en la transició verda i sostenible, inclou la regulació dels accessos a la zona de les cales i de la Cova del Llop Marí de l'Hospitalet de l'Infant, la creació d'un parc marítim subaquàtic, la renovació del Centre d'Interpretació de l'Espai Natural Protegit de la Serra de Llaberia i la millora de la senyalització i dels equipaments del Camí de Mestral.

Les accions previstes en l'eix de millora de l'eficiència energètica són l'adequació de la via verda des de l'Hospitalet de l'Infant fins a la Platja del Torn i la ruta del Camí de Mestral per poder realitzar-la amb BTT. També es transformarà l'antiga estació de trens de l'Hospitalet en un centre 'ebike' i la creació d'una 'Station Trail Running'.

El tercer eix, centrat en la transició digital, preveu amb la creació d'un pla de senyalització turística intel·ligent, el desenvolupament d'un pla de transició cap a la destinació intel·ligent, la creació d'una plataforma 'e-commerce' i d'un pla de màrqueting turístic.

Finalment, el quart eix el formen la creació d'un centre de BTT a Pratdip amb un circuit 'pumptrack', la creació de senders experiencials a la natura, la construcció d'un rocòdrom exterior a l''Stations Trail' de Tivissa, així com dotar d'un sistema integral de gestió del Pla de Sostenibilitat Turística 'Terres de Mestral, Outdoor Park de la Costa Daurada'.