Vídeo: Així actuaven els lladres de l'autopista a Tarragona

«D'amic» a lladre en pocs segons, els homes assaltaven cotxes a les àrees de servei de Tarragona

Els lladres actuaven amb el mètode 'peruà' a les autopistes de Tarragona.
Els lladres actuaven amb el mètode 'peruà' a les autopistes de Tarragona. | Mossos
23 de febrer del 2023
Actualitzat a les 9:33h
Els Mossos d'Esquadra han aconseguit enxampar tres lladres que assaltaven vehicles en àrees de servei tarragonines.

Els fets es remunten al desembre del 2022. Dues persones van denunciar que havien patit robatoris a l'àrea de servei del Mèdol a Tarragona. El 'modus operandi' era el mateix en els dos casos, conegut popularment com el 'peruà': un individu distreu la víctima mentre un segon s'emporta els objectes del vehicle.
 
Com es pot veure al vídeo que han compartit els Mossos d'Esquadra a les xarxes socials, en el cas de Tarragona un dels lladres distreu una persona fent-li mirar la roda posterior del vehicle, mentre el segon lladre obre la porta del pilot i s'emporta la seva bossa de mà.

Arran d'aquest robatori, la policia catalana va obrir una investigació que els va portar fins a Badalona. Allí la Unitat Operativa de Mobilitat (UOM) va identificar els dos presumptes autors i els va detenir.

Robatoris amb el mètode 'peruà'

Els homes, de 44 i 51 anys, acumulaven ja nombrosos antecedents per delictes contra el patrimoni. Tanmateix, després de passar a disposició judicial, van acabar en llibertat amb càrrecs.

A banda d'aquests robatoris, aquest mateix dimecres 22 de febrer, els Mossos d'Esquadra han detingut un altre home, de 57 anys, per un robatori a l'AP-7 amb les mateixes característiques que els anteriors.

La detenció s'ha produït pels volts de les 18.30 hores i el detingut acumula fins a 73 antecedents policials.