Revelen que l'escola de Perafort feia 16 anys que no tenia la la llum regularitzada

El grup municipal d'Esquerra-AM ha assegurat que en els darrers 16 anys no s'ha donat d'altra ni s'ha abonat el pagament de les factures

03 de març del 2023
Actualitzat a les 21:55h
Imatge de la façana de l'Escola Josep Veciana de Perafort.
Imatge de la façana de l'Escola Josep Veciana de Perafort. | Google Maps
El grup municipal d’Esquerra-AM de l'Ajuntament Perafort i Puigdelfí ha denunciat que l'Ajuntament del municipi no té regularitzada la instal·lació elèctrica de l'Escola Josep Veciana. Així mateix, els republicans han assegurat que en els darrers 16 anys no l'havien donat d'alta ni havien abonat els pagament de les factures.

Segons ha afirmat ERC, el govern municipal "era conscient d’aquesta situació i, tot i així, no va actuar per solucionar-la ni per complir la llei". Els republicans consideren que "aquesta mala gestió dels recursos municipals representa estar fora de la legalitat i posar en risc la seguretat de l’alumnat i del personal del centre".
 

"Una administració pública ha de donar exemple i respondre de les seves obligacions"

Davant aquesta situació, el grup municipal d’ERC-AM Perafort i Puigdelfí ha reclamat que es regularitzi la situació, tant per la seguretat de l’alumnat i del personal docent com per donar compliment a la llei.

En aquest sentit, els republicans han manifestat que "una administració pública ha de donar exemple i respondre de les seves obligacions".
 

L'Ajuntament de Perafort i Puigdelfí respon a les acusacions dels republicans

En un comunicat, l'Ajuntament de Perafort i Puigdelfí ha recordat que el centre educatiu va obrir portes el 2007 i que no només dona servei a la comunitat educativa, ja que també acull activitats organitzades des del consistori. En aquest sentit, l'Ajuntament ha recordat que després de la posada en marxa de l'equipament, el Departament d'Educació havia d'haver enviat els butlletins tècnics per procedir a contractar a nom seu els subministraments.

El consistori ha revelat que mai va rebre "el butlletí tècnic corresponent al subministrament elèctric, motiu pel qual mai es va poder realitzar el tràmit". Tot i això, l'Ajuntament ha manifestat que "el centre educatiu no es va veure afectat i, en cap cas, va veure alterat el seu funcionament".

En aquest sentit, han assenyalat que durant la construcció del centre entre setembre de 2006 i setembre de 2007, l'empresa ICF Equipaments SA, segons el protocol d'actuacions del Departament d'Educació i les entitats municipalistes per la posada en marxa de nous col·legis, va assumir les competències en altres i consum de subministraments, assegurances, etc. 

L'Ajuntament de Perafort i Puigdelfí ha afirmat que "l'empresa ICF Equipaments SA, com a professional, expert i responsable d'aquestes actuacions, no va dur a terme la tasca de forma diligent". Per la seva banda, la Comissió Tècnica designada en el protocol "tampoc va comunicar al consistori l'anomalia o incidència".

Quan l'Ajuntament es va assabentar de la incidència, es va demanar un informe jurídic, que va derivar en la figura jurídica de "l'obligació d'impossible compliment". Això vol dir que "en absència d'entrega dels butlletins tècnics, resulta inviable poder dur per part de l'Ajuntament la contractació del subministrament elèctric, única obligació compromesa en el protocol".

Finalment, el consistori ha afirmat que "en el moment en què rebi la comunicació amb les indicacions tècniques per procedir al canvi de nom de subministrament elèctric, es farà la gestió de manera immediata, com s'ha fet absolutament sempre amb anterioritat".