El Port tanca el 2022 amb 30 milions de tones transportades i 64 MEUR en ingressos

Els cereals, els pinsos i les farines baten un "rècord històric" amb 5,95 milions de tones

El Port de Tarragona va ser un dels 10 de l'Estat amb més tràfic durant el 2022.
El Port de Tarragona va ser un dels 10 de l'Estat amb més tràfic durant el 2022. | Port de Tarragona
06 de març del 2023
Actualitzat a les 17:41h
El Port de Tarragona va tancar l'any 2022 amb 30 milions de tones transportades i uns ingressos de gairebé 64 milions d'euros, la qual cosa suposa un 20% més que el 2021. En un comunicat, l'organisme valora que aquests resultats han estat possibles perquè el Port "ha estat una porta estratègica per a l'entrada de productes agroalimentaris en el mercat peninsular durant l'any 2022".

El tràfic de cereals, pinsos i farines ha batut un "rècord històric" amb 5,95 milions de tones, que supera els 5,76 milions del 2019. Els resultats totals de l'any se situen un 5,1% per sota del 2021, si es comparen els tràfics globals marítims i terrestres.
 

El Port de Tarragona, entre els 10 de l'Estat amb més volum de mercaderies

Les xifres de tràfics segueixen "la línia del conjunt del sistema portuari estatal i, en particular superen els 30 milions de tones, la qual cosa situa el Port de Tarragona entre els 10 ports de l'Estat amb més volum de mercaderies".

El moviment de mercaderies general convencional ha assolit el segon millor registre del seu rànquing amb uns resultats d'1,61 milions de tones. Els responsables del Port de Tarragona han assegurat que són uns bons resultats si es tenen en compte els efectes de la guerra d'Ucraïna, l'increment del preu de l'energia i la inflació.

També han assenyalat com un repte "la situació del 'hinterland' portuari, amb la parada d'activitat del principal client de clúster petroquímic de Tarragona durant dos mesos per fer inversions de 100 milions d'euros i els efectes en els rendiments derivats de les negociacions per l'adaptació a la nova normativa reguladora de l'estiba".
 

Uns ingressos de 64 milions d'euros

Quant als resultats econòmics, a més d'uns ingressos de 64 milions d'euros, s'ha registrat un resultat d'explotació —o benefici abans d'impostos— de 13,4 milions, i un 'cash flow' de 34,2 milions.

L'ebitda ha estat de 36,95 milions d'euros, l'endeutament s'ha reduït en 5 milions d'euros, s'ha registrat una tresoreria de 52,4 milions d'euros, i s'han invertit 24,1 milions.
 

Aquest 2023 s'obre l'etapa 'Rumb EcoPort 2027'

L'Autoritat Portuària de Tarragona ha destacat que aquest any obre l'etapa 'Rumb EcoPort 2027', ja que "la solidesa econòmica del Port permetrà mantenir amb bon ritme el cicle inversor en infraestructures estratègiques que permetran que el Port de Tarragona afronti amb garanties d'èxit un futur marcat per la sostenibilitat, la transició energètica i la transformació econòmica".

Aquesta nova etapa comptarà amb el contradic de Ponent "com la inversió més emblemàtica de la unió de sostenibilitat i competitivitat".