1 de 10
RIUDOMS

Troben a Riudoms un magatzem ple de productes tòxics

El Seprona l'ha localitzat en el marc d'un dispositiu per prevenir l'enverinament d'animals en diversos punts del Camp de Tarragona

El Seprona ha localitzat el magatzem abandonat al terme municipal de Riudoms. | Guàrdia Civil
per Antonio Ramos Llauradó, Riudoms | 8 de març de 2023 a les 10:35 |
Agents del Seprona, coordinats amb la Unitat Cinològica Central de la Guàrdia Civil, ha localitzat a Riudoms un magatzem agrícola —sense tancat ni delimitació— ple de productes fitosanitaris tòxics i descatalogats, que actualment estan prohibits. En aquest sentit, el magatzem tampoc complia amb la normativa de seguretat i higiene per a l'emmagatzematge de fitosanitaris.

La troballa s'ha fet en el marc d'un dispositiu en quatre punts del Camp de Tarragona per a investigar i prevenir possibles enverinaments d'animals per esquers enverinats, arts prohibides i furtivisme. 


Preventivament, els productes susceptibles de produir danys als animals, domèstics o silvestres, han estat intervinguts cautelarment a fi de poder esclarir possibles responsabilitats. Així mateix, s'estan fent les pertinents gestions per a esclarir els fets.

Els quatre punts inspeccionats

El dispositiu preventiu, amb agents del Seprona de Tarragona i de la Unitat Canina d'Esquers Enverinats —amb seu a Madrid—, s'ha fet a Rodolat del Moro (Tarragona), en diversos vedats de caça entre Valls i Figuerola del Camp, en zones boscos del Milà i a la zona de la riera de Maspujols de Riudoms. 

En aquests quatre punts, segons ha explicat la Guàrdia Civil en un comunicat, es tenia coneixement previ, a través d'informació ciutadana, que s'havien produït algunes morts d'animals salvatges i domèstics després de la ingesta d'algun aliment o beguda.


Durant l'exhaustiva inspecció en aquestes quatre localitzacions no es va trobar aliment o beguda enverinada. L'única troballa va ser el magatzem que es va descobrir al terme municipal de Riudoms.
Participació