1 de 10
Alt Camp

Nou projecte: L'Escola de Música Robert Gerhard de Valls presenta una cantata

Es tracta de l'estrena «d'El llop, l'ànec i el ratolí»

Imatge d'una edició de la cantata | Cedida
per Albert Oliva, Valls | 9 de març de 2023 a les 17:32 |
L'Escola Municipal de Música Robert Gerhard de Valls ha presentat la dotzena edició de la cantata que tindrà lloc diumenge 26 de març a les 12.30h al Centre Cultural Municipal de Valls. El concert aplegarà un cor infantil amb més de cent-cinquanta alumnes del centre d'entre 4 i 7 anys i estaran acompanyats per un petit grup de cambra d'alumnes adolescents.

La cantata que es presenta en aquesta ocasió és l'estrena «d'El llop, l'ànec i el ratolí», de Rosabel Bofarull a partir del conte de Mac Barnett. Aquesta cantata estava prevista d'estrenar just quan va esclatar la pandèmia i se n'ha posposat la seva estrena fins a dia d'avui. Aquests dos últims anys, i atesa la incertesa permanent durant els mesos d'hivern, es va preferir repetir una altra cantata de les que l'escola ha anat estrenant i guardar aquesta estrena per oferir-la quan els temps fossin del tot propicis.


D'aquesta manera, el projecte es manté tal com es va crear ara fa dotze anys i que s'ha consolidat al llarg dels anys: un procés importantíssim del treball del dia a dia a l'aula, amb les cançons pensades per a nens molt petits, on el joc és constant i la dinàmica de treball és molt àgil, i una posada en escena dalt de l'escenari, aprenent el que significa oferir un concert davant d'un públic sempre entregat.
 

Els alumnes més petits de l'escola

Els alumnes del cor són nens que participen del programa Música i Moviment i d'Iniciació, els més petits de l'escola. Alguns d'aquests alumnes reben les sessions a l'escola i d'altres ho fan a les escoles de primària amb qui l'escola de música manté una col·laboració amb les AFA's per tal de facilitar l'aprenentatge dins el propi centre com una activitat extraescolar. Aquest curs l'escola ofereix el programa MiM a les escoles Enxaneta, Cor de Maria, La Candela, Eugeni d'Ors, Vedruna i Baltasar Segú.


Per altra banda, els alumnes que acompanyaran instrumentalment la cantata són un petit grup de cambra format per corda, vent i percussió. Estaran acompanyats al piano per la professora Rosabel Bofarull, que és també l'autora de les lletres i la música de les cançons que sonaran. La direcció musical anirà a càrrec del professor Pol Berlinches.
Participació