1 de 10
POLÍTICA

Junts porta a la Fiscalia el tarragoní Quim Amorós per assetjar desenes de joves de la JNC

El partit també ha decidit donar de baixa com a associat qui va ser tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tarragona

Imatge de la Convenció de la JNC que es va celebrar l'any passat a Riudoms. | JNC
per TarragonaDigital, Tarragona | 17 de març de 2023 a les 11:38 |
Junts per Catalunya ha denunciat Quim Amorós davant la Fiscalia per un suposat cas d'assetjament a desenes de joves de la JNC, la branca juvenil del partit, segons ha anunciat aquest dijous el programa 'Planta Baixa', de TV3. En aquest sentit, s'ha assegurat que la decisió l'ha pres l'executiva del partit després d'analitzar un informe intern.

Aquest, elaborat per la Comissió de Garanties de Junts, conclou que el conegut com a Senyor Q hauria assetjat diversos joves. Així mateix, el partit ha decidit donar de baixa com a associat de la formació l'extinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tarragona.

Un mateix patró de conducta

Segons l'informe intern, Amorós hauria assetjat joves de la JNC, alguns d'ells menors d'edat. En aquest sentit, feia servei el mateix patró de conducta, primer guanyant-se la seva confiança i, a poc a poc, augmentava el to, fins que els demanava fotos despullats o, de vegades, els incloïa en xats en què es parlava de sexe.


La Comissió de Garanties de Junts ha rebut quatre denúncies relacionades amb el cas, mentre que la JNC n'ha recollit una dotzena més. Entre les proves aportades per les suposades víctimes d'Amorós hi ha captures de converses a les quals la Comissió de Garanties donen "veracitat", tot i que "no estan degudament certificades".
 

Denúncia a través de les xarxes socials el passat mes de juliol

Cal recordar que el cas va esclatar el passat mes de juliol, quan un Nil Garcia va denunciar els fets a través de les xarxes socials. Segons el seu relat, els fets haurien tingut lloc l'any 2013, quan ell tenia 16 anys. En aquest sentit, assegurava que el Senyor Q va guanyar-se la seva confiança presentant-li persones rellevants del partit en actes polítics.


Arran de la seva denúncia pública, altres joves que havien patit el mateix van denunciar fets similars.
Participació