1 de 10
TARRAGONA

Denuncien la mort de diverses anguiles al riu Francolí: «Espoli de l'aigua»

Ecologistes en Acció ha pogut rescatar cinc exemplars amb vida aquest diumenge, al pas del riu per la ciutat de Tarragona

Imatge d'algunes anguiles mortes al riu Francolí. | Ecologistes en Acció
per Antonio Ramos Llauradó, Tarragona | 20 de març de 2023 a les 13:50 |
Ecologistes en Acció de Tarragona i l'Ebre ha denunciat l'aparició de diverses anguiles mortes al riu Francolí, al seu pas pel terme municipal de Tarragona. En un fil a la xarxa social Twitter, l'entitat ecologista ha explicat que la troballa s'ha fet aquest diumenge al gran toll, l'últim que hi ha abans d'arribar al mar.
 

En aquest sentit, des de l'associació asseguren que poques hores abans hi havia aigua en aquest espai, mentre que mitjançant imatges han exemplificat que la situació a la zona era molt diferent tres dies abans. Així, asseguren que aquest fet és causat per un "espoli" d'aigua.

Des d'Ecologistes en Acció consideren que la mort de les anguiles, una espècie vulnerable, no és provocat per la sequera, ja que la conca del Francolí "està en fase de prealerta i no té restriccions". Un episodi similar es va produir el passat 16 de març en la mateixa zona.

 

Cinc anguiles rescatades

Els ecologistes han trobat fins a cinc anguiles a la zona aquest diumenge i les han traslladat en bosses de plàstic plenes d'aigua a una zona amb aigua. Cal destacar que l'entitat ha denunciat que durant el 2023 han trobat una quinzena d'anguiles mortes al riu Francolí.

Així mateix, Ecologistes en Acció ha denunciat que els darrers tres caps de setmana han recollit més de mig centenar de garrafes d'oli de motor a la llera del riu Francolí i han avisat l'Ajuntament de Tarragona perquè les recullin.
Participació