Garcia de dol es reuneix per recordar la Marina, la jove assassinada a Móra la Nova

Gairebé 400 persones s'han concentrat a la plaça del poble pel crim de la jove veïna i exigeixen que "sigui l'últim" feminicidi

Garcia ha guardat un minut de silenci i ha decretat tres dies de dol per l'assassinat.
Garcia ha guardat un minut de silenci i ha decretat tres dies de dol per l'assassinat. | TarragonaDigital
24 de març del 2023
Actualitzat a les 21:12h
Un silenci colpidor s'ha desplomat sobre la plaça major de Garcia tot i que prop de 400 persones s'hi ha concentrat per recordar la jove veïna de 25 anys que ha estat assassinada, la Marina.

Després del minut de silenci oficial, l'alcaldessa Blanca López i alguns amics de la noia han demanat que la mort violenta de la jove sigui "l'últim feminicidi" a lamentar. "Garcia està de dol, però tot i la ràbia, la tristesa i la por, ens refarem i lluitarem per la llibertat, els drets i la vida de les dones", ha reivindicat.

A l'acte hi ha participat la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, qui ha exigit la implicació "de tots i totes" per acabar amb "el patriarcat", "l'única manera d'acabar amb les violènciesmasclistes", ha dit.



Verge també ha volgut recordar que el telèfon 900 900 120 és una línia d'atenció contra la violència masclista totalment gratuïta, confidencial i sempre disponible.

Garcia ara intentarà recuperar-se d'aquest cop, abans, però, es passaran tres dies de dol oficial i el crespó negre serà ben present.
 

Un amic de la víctima, detingut

La Ribera d'Ebre està encara en xoc per aquest brutal crim. La Marina era una jove de Garcia molt estimada al petit poble, d'uns 500 habitants, i encara tenia tota la vida per davant. Segons les investigacions, la jove va sortir de treballar de la residència de Móra la Nova, hauria pujat al cotxe d'un amic i ningú en va saber res més.

Va ser la seva germana qui, en veure que no tornava a casa, va denunciar la seva desaparició als Mossos d'Esquadra. Hores després, amb la sortida del Sol, es van confirmar els pitjors pressagis: era morta.



Els Mossos d'Esquadra no van dubtar a estirar el fil sobre l'amic que l'havia recollit. Aquest jove és la persona que està encara detinguda, presumptament relacionada amb el crim, tot i que de moment es refusa a declarar davant la policia. Aquest cap de setmana està previst que passi a disposició judicial