El Vendrell homenatja les víctimes dels bombardejos de l'estació de Sant Vicenç de Calders

S'ha descobert una placa a l'exterior de l'edifici

La placa que s'ha descobert a l'estació de Sant Vicenç de Calders.
La placa que s'ha descobert a l'estació de Sant Vicenç de Calders. | ACBP
27 de març del 2023
Actualitzat a les 9:58h
L'Ajuntament del Vendrell ha fet aquest dissabte 25 de març un acte d'homenatge a les víctimes dels bombardejos de l'estació de Sant Vicenç de Calders durant la Guerra Civil per part de l'aviació feixista. Uns bombardejos que es van produir entre els anys 1937 i 1938 i dels quals ara s'ha commemorat el 85è aniversari.

Per aquest motiu s'ha descobert una placa que s'ha posat a l'exterior de l'estació, i en la qual es recorda aquestes víctimes. L'acte ha comptat amb la presència del director general de Memòria Democràtica del govern espanyol, Diego Blázquez, que ha estat acompanyat de l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, diferents regidors del consistori i veïns del municipi i de la Colònia Ferroviària.

Un dels moments més emotius ha tingut lloc quan, després dels parlaments de les autoritats, una veïna que passava casualment per la zona ha deixat testimoni, visiblement emocionada, que el seu avi va ser un dels que va ajudar a recollir els cossos dels morts en els bombardejos per enterrar-los. Després s'ha fet una visita a la Colònia Ferroviària de la mà d'Adriana Rivas, secretària de l'associació per a la preservació d'aquest nucli. 
 
Diferents autoritats, amb la placa que s'ha posat a l'estació.

Diferents autoritats, amb la placa que s'ha posat a l'estació. Foto: TGNDigital