1 de 10
Societat

Cunit preveu fer 85 pisos protegits de lloguer a la Plana del Castell

Entitats ecologistes s'oposen a la urbanització del sector, remarcant que és l'últim espai agrícola del litoral

Els aiguamolls de la Plana del Castell de Cunit. | Ajuntament de Cunit
per Marc Guitart, Cunit | 30 de març de 2023 a les 09:34 |
L'Ajuntament de Cunit ja ha començat els estudis previs per construir 85 habitatges protegits de lloguer a la Plana del Castell, al sector conegut com a Pla de Cunit. Es tracta d'una illa de 2.095 metres quadrats on es faria aquesta promoció, amb dos blocs de pisos de dues i tres habitacions.

El regidor d'Habitatge de Cunit, Jose Manuel Cabada, ha explicat que la promoció "està prevista al Pla Parcial" i que l'objectiu és "impulsar polítiques d'habitatge per a les famílies del municipi". L'estudi que s'ha fet ha permès determinar el nombre d'habitatges protegits que es podran fer en aquest espai. 

Un projecte controvertit

El projecte d'urbanització del sector —aprovat l'abril del 2020— ha rebut l'oposició d'entitats com la plataforma SOS Penedès o formacions com la CUP. Al·leguen que aquest és "l'últim espai agrícola del litoral" de Cunit, els "últims reductes que queden d'un passat on els aiguamolls i les zones conreades ocupaven gran part del litoral penedesenc", segons va denunciar la plataforma el 2020. Per això en demanen la preservació completa.


En aquell moment, Jaume Casañas, alcalde del municipi, va respondre que el consistori havia aconseguit reformular el projecte —previst al POUM del 2006— gràcies a un acord amb el promotor, per mantenir una zona d'aiguamolls al terç més pròxim al litoral. El Pla Director Urbanístic (PDU) de sòls no sostenibles de la Generalitat va comminar a revisar aquest sector, però finalment no el va descatalogar. Des de la CUP van presentar al·legacions per aquest fet


 
Participació