El primer carril bici del polígon AgroReus permetrà conservar bona part de l'aparcament

El nou espai per a bicicletes no comportarà ni reduir espais de pàrquing ni carrils de circulació per als cotxes

A gairebé tot el vial, l'aparcament separarà cotxes i bicis
A gairebé tot el vial, l'aparcament separarà cotxes i bicis | Google Maps
13 d'abril del 2023
Actualitzat a les 14:16h
El carrer de Recasens i Mercadé de Reus incorporarà un carril bici sense perdre carrils per als cotxes i conservant bona part de l'aparcament que té ara. Es tracta de la principal entrada al polígon Agro Reus des del nucli urbà i es preveu que les obres costin 350.478,46 euros. El projecte ha sortit a exposició pública i, per tant, encara s'han de completar diversos tràmits abans que sigui una realitat.

El carril bici cobrirà tot el carrer, des de la rotonda de la T-11 fins a la rotonda de la carretera d'Alcolea. La previsió actual és que el carril bici es construeixi, per a les dues direccions, entre l'aparcament i la vorera est del carrer, al cantó més pròxim al nucli urbà de Reus. Falta veure com acaba aprovant-se finalment el projecte, però la idea actual és reduir l'amplada dels carrils per als cotxes i conservar les voreres i bona part de l'aparcament.

Entrant des de la T-11, al primer tram, fins a la rotonda que connecta amb el camí del Roquís i el carrer d'Ignasi Iglésias, es mantindran els carrils de circulació i els aparcaments actuals, en bateria al cantó oest i en cordó a la banda est. A més, l'aparcament de la vorera est separarà els carrils de circulació del carril bici bidireccional que hi haurà a continuació.
 

L'aparcament separarà cotxes i bicis a gairebé tot el carrer

El segon tram ocupa des que acaba aquest fins a la rotonda amb el carrer de Víctor Català, la que queda per sota de l'Estadi Municipal. El cantó est quedarà distribuït igual, amb dos carrils de circulació, aparcament en cordó i carril bici bidireccional. La banda oest mantindrà els dos carrils de circulació i l'aparcament en cordó.

Al tercer tram, des d'aquí fins a la rotonda més pròxima a l'Estadi Municipal, la dels carrers de Santiago Rusiñol i de Nelson Mandela, s'eliminarà part de l'aparcament. Al cantó est hi haurà dos carrils de circulació i el carril bici bidireccional, però desapareixerà l'actual aparcament en cordó. També hi haurà canvis a la vorera, on es plantaran nous arbres.

Pel que fa al cantó oest, es mantindran els dos carrils de circulació i l'aparcament en cordó que ja hi ha ara. Al darrer tram, fins a la rotonda de la carretera d'Alcolea, la banda est tindrà dos carrils de circulació, un d'aparcament en cordó —ara hi ha una part en bateria— i el carril bici bidireccional. Es preveu mantenir tant els contenidors com la zona de càrrega i descàrrega que hi ha ara, i pel que fa al cantó oest, es conservaran els dos carrils actuals i l'aparcament en cordó.