Vandalisme sense aturador a Vimbodí i Poblet: Destrossen la geganta Piponeta

Segons l'Ajuntament, els danys a la figura són «irreparables»

Imatge dels gegants de Vimbodí
Imatge dels gegants de Vimbodí | Cedida
24 d'abril del 2023
Actualitzat a les 9:00h
Nit de vandalisme sense aturador a Vimbodí i Poblet. Segons ha pogut saber TarragonaDigital, la nit del divendres dia 21 d'abril unes persones van protagonitzar diversos incidents en aquest municipi de la Conca de Barberà.

Concretament, alguns indrets del poble han quedat parcialment destrossats. El fet més greu, però, ha passat al pavelló. Aquesta grup de persones va accedir-hi il·legalment i va fer malbé material d'ús popular i de propietat municipal. Ara bé, el succés més greu ha passat amb la gegantona Piponeta.

Segons fonts municipals, els vàndals «han trencat i destrossat totalment la gegantona, que és el símbol de la infantesa de Vimbodí. Són unes destrosses irreparables», expliquen.

Des de l’Ajuntament i des del Grup de Geganters i Grallers la Palanca, l'entitat gestora dels gegants, lamentem enormement aquests fets, «ja que els danys ocasionats a la Piponeta són irreparables, tant a nivell material com a nivell emocional, per molts dels convilatans i convilatanes, infants i adults», exposen. Per aquest motiu, demanen informació sobre els fets, per tal de poder aclarir què ha passat i emprendre accions legals.