L'hospital de Tortosa vol potenciar la recerca sobre la mort sobtada a l'Ebre

La Fundació Doctor Ferran i l'associació Jordi Pitarque signen un acord per trobar col·laboracions al projecte REMOTE

La inciativa ha nascut amb l'associació del germà del difunt futbolista Jordi Pitarque.
La inciativa ha nascut amb l'associació del germà del difunt futbolista Jordi Pitarque. | TarragonaDigital
27 d'abril del 2023
Actualitzat a les 12:17h
L'Associació Esportiva JordiPitarque i la Fundació Doctor Ferran col·laboraran per potenciar la recerca i l'estudi de la mortsobtada a les Terres de l'Ebre, que liderarà l'àrea de cardiologia de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC), amb el doctor Íñigo Lechuga com a coordinador.

Amb l'acord que han signat es vol incentivar que el teixit associatiu, de l'àmbit esportiu i d'altres, facin aportacions a la investigació. "Si serveix per salvar una vida, em dono per satisfet", ha remarcat el president de l'associació esportiva, DaniPitarque, germà de Jordi Pitarque, exfutbolista del CF Reus que va morir sobtadament l'any 2010. Aquesta entitat treballa en "generar consciència" sobre la mortsobtada al territori i en promoure espais "cardioprotegits" als municipis amb la instal·lació de desfibril·ladors.

L'acord s'emmarca en el projecteREMOTE, que es va posar en marxa a finals de l'any passat a l'Hospital de Tortosa. A més d'un registre de casos per conèixer la incidència real al territori, s'ha iniciat una anàlisi de les causes d'aquestes morts per detectar la població de risc i prevenir-les. REMOTE escollirà un 10% de 1.500 històriesclíniques per fer l'estudi i es demana la col·laboració de la ciutadania perquè comuniqui si algun familiar ha patit aquest tipus de mort.