El Calafell perd i el Reus Deportiu guanya i acaba quart

Els ganxets guanyen l'Arenys i acaben quarts la fase regular mentre que el Calafell perd un duel intranscendent a la pista de l'Igualada

Reus i Calafell jugaran el playoff pel títol de l'OK Lliga 2022-2023
Reus i Calafell jugaran el playoff pel títol de l'OK Lliga 2022-2023 | Reus Deportiu
30 d'abril del 2023
Actualitzat a les 20:59h
Bones notícies a la darrera jornada de la fase regular de l'OK Lliga 2022-2023 per al Reus Deportiu Virginiasdesprés del triomf davant l'Arenys (5-3). Els ganxets conserven la quarta plaça al final del torneig i disputaran la primera eliminatòria del playoff pel títol amb el factor pista a favor. Pel que fa al Parlem Calafell, els verds pateixen una derrota sense importància a la pista de l'Igualada(5-2) però no veuen alterada la seva tercera plaça.

El Reus compleix amb patiment

Els homes dirigits per Jordi Garcia havien de guanyar per no dependre del resultat del Noia i conservar la quarta plaça i tenir el factor pista a favor en la primera ronda del playoff pel títol. El rival, un Arenys de Munt que disputarà la promoció per evitar el descens, ha complicat l'existència ganxeta més de l'esperat. Tant que els maresmencs han empatat un 3 a 0 en contra després que Aragonès marqués en els minuts 11 i 13 i Gelmàfes el tercer en el minut 18.

Josephanotava just abans del descans el primer dels visitants i Domenechi novament Joseph posaven el 3 a 3 en el minut 29. El Noia, rival del Reus en la lluita per la quarta plaça, feia els deures a la pista del Voltregà i els del Baix Camp estaven obligats a endur-se els tres punts. No ha estat fins al minut 42 quan Marc Julià, amb una falta directa, aconseguia la diana que decantava la balança.

L'olotí s'encarregaria de tancar el marcador en el minut 47 per deixar els tres punts a casa i provocar un duel Reus-Noia als quarts de final del playoff pel títol amb el factor pista a favor dels roig-i-negres. El cap de setmana del 13 i 14 de maig, la pròxima cita reusenca a la màxima competició estatal.

Derrota anecdòtica a Igualada

Pel que fa al Club Patí Calafell, els homes dirigits per Ferran López han perdut amb una contundència enganyosa a la pista de l'Igualada (5-2), ensopegada que no ha afectat res en la seva classificació. Els del Baix Penedès han acabat tercers la fase regular de la lliga i s'enfrontaran al Lleida als quarts de final que començaran en dues setmanes amb el Pavelló Joan Ortoll com a primer i darrer (si fos necessari) escenari.

El duel a Igualada no ha tingut la menor transcendència tot i que els verds han caigut derrotats per sisè cop aquesta campanya. Marimónavançava els locals en el minut 15 peròCasas, pitxitxi de la competició, empatava en el minut 18 per equilibrar l'encontre. La jugada es repetiria en el minut 23 amb un Igualada que s'avançava amb diana de Vives i un Casasque empatava en la jugada següent per deixar l'empat (2-2) al descans.

Caldria esperar al minut 33 per veure com els igualadins colpejaven de nou al marcador amb una falta directa anotada per Riba. Un gol que manaria a l'electrònic fins al final, veient com l'Igualada anotava dos gols més en els darrers set segons de partit. El 4-2 de Yeste quan el Calafell jugava sense porter i el cinquè, novament de Yeste, per una blava a Ferran López. Els baixependesencs acaben la fase regular de l'OK Lliga en la tercera plaça amb 54 punts i ja espera el Lleida per intentar fer-se un forat a les semifinals on esperaria el guanyador del Liceo-Igualada.