ERC Reus vol construir una nova biblioteca al barri d'Horts de Miró

Noemí Llauradó ha anunciat que l'Ajuntament ja ha engegat els tràmits per expropiar un solar al costat del Centre Cívic Llevant

S'ha d'ubicar al solar que hi ha als carrers de Cels Gomis Mestre, de la Riba i de Josep Irla
S'ha d'ubicar al solar que hi ha als carrers de Cels Gomis Mestre, de la Riba i de Josep Irla | Jordi Olària Gras
03 de maig del 2023
ERC Reus promet una nova biblioteca al costat del Centre Cívic Llevant, al barri Horts de Miró. Segons ha anunciat l'alcaldable Noemí Llauradó, el projecte ja està en marxa, començant per expropiar, des de l'Ajuntament, el solar on volen ubicar-la. Amb aquest equipament volen crear un "eix cívic" en una zona on ja hi ha un centre cívic i Mas Pintat.

Per als republicans, la biblioteca s'ha de convertir en "el nou referent cultural de la zona est de Reus". Una finalitat que ha de cobrir, alhora, els objectius del mapa de biblioteques públiques de la ciutat, que planteja que a la capital del Baix Camp n'hi hauria d'haver tres o quatre per donar cobertura a tot el municipi com es vol fer amb els centres cívics. Llauradó posa aquest futur eix cívic com un exemple de les "noves centralitats" que insisteix que el partit busca per a la ciutat.

En aquest cas, connectat amb el parc dels Canonges i la plaça d'Abat Oliva. "L'objectiu és generar entorns segurs al voltant dels equipaments públics", ha sentenciat Llauradó. El plantejament d'ERC implica que aquesta "nova centralitat" sigui un lloc on "les famílies del barri puguin gaudir de l'espai públic amb tota la tranquil·litat del món".

Per fer-ho, apunta que ha de comptar "amb més zones verdes i carrers més ben il·luminats, més segurs". Més enllà de la funció tradicional d'una biblioteca, aquest equipament hauria de servir, expliquen, per ampliar el ventall d'usos, "amb molta més activitat social i cultural, i on les entitats tinguin el seu espai".

El solar on plantegen construir la biblioteca es troba entre els carrers de Cels Gomis Mestre, de Josep Irla i de la Riba. Segons ha aclarit Llauradó, s'han posat en marxa els tràmits per a l'expropiació forçosa de les parcel·les que conformen el terreny. Pel que fa al pressupost i els terminis del projecte anunciat, la candidata a l'alcaldia per ERC ha apuntat que es coneixeran quan s'hagin redactat els projectes executius.