Els creuers tornen a la Ràpita 7 anys després en ple debat sobre aquest model

L'Star Clipper és un veler petit amb capacitat per a un centenar de passatgers que busquen «viatges expeditius»

Imatge del veler que ha arribat a la Ràpita.
Imatge del veler que ha arribat a la Ràpita. | ACN
04 de maig del 2023
Actualitzat a les 16:20h
El creuer Star Clipper ha atracat aquest dijous, 4 de maig, al port de la Ràpita. L'activitat es reprèn després de set anys. La Ràpita va rebre 10 escales els anys 2014 i 2015 i tot estava llest perquè arribessin més creuers el 2020, però la pandèmia ho va frenar.

L'StarClipper és un veler petit amb capacitat per a un centenar de passatgers que busquen "viatges expeditius", de natura i en espais poc massificats. De cara les temporades vinents, Delta Ebre Port treballa a les fires sectorials i amb les navilieres que tenen creuers que encaixen amb el calat del portrapitenc. L'alcalde Josep Caparrós ha reconegut que la valoració de l'experiència que facin els passatgers de la companyia Star Clippers serà determinant per tancar més escales.

Un veler amb bandera maltesa


L'StarClipper, amb bandera maltesa, ha arribat a mig matí al port rapitenc des de Palma a Mallorca i salparà al vespre cap al port de Tarragona. La ruta per la Mediterrània es va iniciar divendres passat des de Màlaga i ha passat abans per Motril, Cartagena i Eivissa. Dissabte acaba el viatge al port de Barcelona. Aquest dimarts descobriran el delta de l'Ebre amb una ruta en bicicletes elèctriques, la badia dels Alfacs i les muscleres o el municipi de la Ràpita, on es poden desplaçar amb un bus llançadora.

Els viatgers del creuer provenen sobretot d'Alemanya i dels EstatsUnits i també canadencs, austríacs, belgues o holandesos i amb "la diversificació" de nacionalitats dels turistes es vol aconseguir també que augmentin els prescriptors de la destinació i de la Reserva de la Biosfera, si l'experiència és ben valorada, perquè es pugui traduir "en futures escales".

Enguany no n'hi haurà d'altra més enllà de la companyiaStarClippers, però Delta Ebre Port ja treballa intensament a les fires del sector de creuers de tot el món i sobretot amb contactes directes amb les set o vuit navilieres que disposen de vaixells amb calats que els permetrien escollir la Ràpita com a destinació.

Les experiències dels creueristes que van arribar amb les deu escales de 2014 i 2015 van ser "excel·lents", com ha remarcat l'alcalde Josep Caparrós. La marca DeltaEbre Port està formada pel consistori, Ports, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i la Cambra de Comerç de Tortosa.