Torna la Festa de l'Arbre de Maig de Reus amb cercaviles i concerts

La plaça de la Patacada tornarà a ser escenari de la celebració organitzada per la Coordinadora de Danses Tradicionals de Catalunya

Se celebrarà aquest divendres 5 de maig i el dissabte dia 6
Se celebrarà aquest divendres 5 de maig i el dissabte dia 6 | Facebook Coordinadora de Danses Tradicionals
04 de maig del 2023
Actualitzat a les 16:51h
La plaça de la Patacada de Reus tornarà a acollir la Festa de l'Arbre de Maig aquest divendres i dissabte. Organitzat per la Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus, el cap de setmana es converteix en una celebració i una exhibició de música, dansa i lleure popular. La programació arrencarà aquest divendres, 5 de maig, a les set de la tarda, però ho farà des de l'Institut-Escola Pi del Burgar.

És des d'on es traslladarà el pi que es plantarà al bell mig de la plaça de la Patacada. Les encarregades de portar-lo seran tres entitats de Reus, les Insubmises Roller Derby, el Col·lectiu H2O i l'Escola Prat de la Riba. Ho faran amb l'acompanyament musical de l'Aula de Sons.

Es preveu que arribin a la Patacada a dos quarts de vuit, moment en el qual es plantarà l'arbre i es farà el pregó d'inici de la festa, a càrrec de Bravium Teatre. A continuació hi haurà un primer passi del Ball de la Rosaura.

A les nou del vespre hi haurà cançó improvisada amb Corrandes són Corrandes i, a tres quarts de deu, el segon i últim passi del Ball de la Rosaura. La festa continuarà a dos quarts d'onze, novament, amb Corrandes són Corrandes sobre l'escenari.
 

Dinar popular, cercavila i concert

La programació es reprendrà l'endemà, dissabte 6 de maig a les deu del matí amb diversos jocs tradicionals. A dos quarts d'onze hi haurà un taller de jotes a càrrec de l'Associació Cultural La Clavellinera. A dos quarts de tres del migdia tindrà lloc el dinar popular a base de fideuà o arròs de verdures, amanida i postres.

El tiquet val nou euros i s'ha de reservar al local de la Coordinadora, al carrer Alt de Sant Josep, o fent un bizum amb el concepte "arbremaig + nom" al 646 013 130 (Judit). Les activitats de tarda arrencaran a les sis amb la presentació de les danses convidades i la cercavila pels carrers del centre de la ciutat.

Al Ball de Gitanes de Reus com a amfitriones, les acompanyaran el Ball de Cavallets de Valls i el Ball de Valencians de Tarragona. Els balls de lluïment es faran a les vuit del vespre a la plaça de la Patacada i, en acabar, pujaran a l'escenari Ballaveu i Faktoria Folk.