L'entitat que dona les banderes blaves demana la retirada de les dutxes de les platges

José Palacios avala així l'estratègia impulsada per diferents municipis, entre ells, el Vendrell

Una dutxa en una de les platges del Vendrell.
Una dutxa en una de les platges del Vendrell. | Ajuntament del Vendrell
05 de maig del 2023
Actualitzat a les 10:24h
El president de l'associació que s'encarrega d'atorgar les banderes blaves a les platges del país s'ha mostrat clarament en contra que es facin servir les dutxes en l'actual context d'emergència per la sequera. En una entrevista a '20 Minutos', José Palacios, president de l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac) ha deixat ben clara la postura de l'entitat en aquest tema.

"Les dutxes no són un criteri per la Bandera Blava, tot el contrari, desaconsellem que n'hi hagi. Ens agradaria que els municipis les anessin retirant a poc a poc o, si no pot ser, que la ciutadania no les fes servir", ha expressat el president. Palacios ha negat que el fet de no fer servir les dutxes a les platges pugui comportar problemes per la pell. "Si es volen dutxar, que ho facin un cop a casa, no deu a les platges", ha sentenciat.

Debat en plena campanya electoral

Les declaracions de Palacios són importants en un moment que existeix una clara polèmica als municipis que s'ha decidit tallar l'aigua a les dutxes, com ara el Vendrell. La capital del Baix Penedès ja no va recuperar aquest servei després de l'estiu de la pandèmia, argumentant com a motiu la situació de sequera. Només han tornat a funcionar els rentapeus.

Diversos partits de l'oposició han reclamat l'obertura de les dutxes, fins i tot amb una recollida de signatures. De fet, en l'actual context de precampanya electoral, són molts els partits que advoquen per reobrir les dutxes, contradient així les recomanacions de l'organisme que s'encarrega de les banderes blaves. 

Paradoxalment, els mateixos partits són partidaris de recuperar la bandera blava que fa dos estius que no es demana al Vendrell. Una situació que, ara mateix, sembla contradictòria.