ERC Valls proposa millorar el manteniment de carrers i la planificació municipal del Polígon Industrial

Actualment, el polígon industrial vallenc acull unes 400 firmes, des de multinacionals de renom fins a petites i mitjanes empreses locals

Imatge de la roda de premsa d'aquest matí
Imatge de la roda de premsa d'aquest matí | Cedida
08 de maig del 2023
Actualitzat a la 13:34h
Esquerra Republicana de Catalunya a Valls ha preparat una bateria de propostes de millora per al polígon industrial de cara als propers anys perquè és una àrea d'acció prioritària, segons ha explicat avui l'alcaldable republicana Teresa Rull Ferré. «Creiem fermament en el creixement i desenvolupament del polígon industrial per convertir-lo en un dels principals eixos de transformació econòmica de Valls, l'Alt Camp i el Camp de Tarragona -ha explicat- per la seva ubicació excepcional i per totes les oportunitats laborals, però també pels serveis que pot oferir si ens hi posem a treballar seriosament».

El polígon industrial acull unes 400 firmes, des de multinacionals de renom fins a petites i mitjanes empreses locals. «Si com a ciutat volem ser líders i competitius en el nostre territori i més enllà, convertint el polígon industrial en un gran centre de negocis capdavanter i referent, amb llocs de feina de qualitat, cal atendre les seves necessitats i invertir-hi recursos públics», exposa Teresa Rull.

Així doncs, algunes de les propostes d'ERC per al proper mandat municipal són la millora dels accessos i la connexió amb l'autovia A-27 des de la zona de Palau de Reig per facilitar el transport de mercaderies. També el manteniment de carrers i la planificació municipal per renovar l'asfaltat, eliminar esvorancs i, en general, millorar l'urbanisme del polígon per tal de facilitar-ne les comunicacions.

Pel que fa a la recollida de residus i reciclatge, s'estudiarà quin és el millor sistema per convertir el polígon en un exemple de sostenibilitat. I en el cas de la neteja i espais verds, Rull diu que «la imatge que es dona del polígon industrial també és important i cal un espai net i amb zones verdes de descans contribueixen a millorar l'entorn i fer-lo més amable. Per això, es farà un pla específic».
 

Renovació de l'enllumenat

En el cas de l'enllumenat, Esquerra farà una diagnosi a fons per detectar en quins carrers cal reforçar la il·luminació. També proposa una millora de la seguretat viària amb la millora la senyalització (vertical i horitzontal) als carrers principals, però també secundaris, per tal d'evitar possibles accidents. Per últim, el partit proposa la creació d'una oficina de gestió i atenció empresarial, ubicada al mateix polígon industrial, per facilitar les gestions administratives, les subvencions i les accions dirigides al teixit empresarial.