S'amplien les restriccions: Cunit també entra en estat d'excepcionalitat per la sequera

El límit és de 230 litres al dia per habitant i no es pot netejar amb aigua potable

La platja de Cunit.
La platja de Cunit. | Ajuntament de Cunit
Redacció / M.G.
12 de maig del 2023
Actualitzat a les 11:00h
Tal com ha passat amb Bonastre, la Bisbal del Penedès, Masllorenç i el Montmell, el municipi de Cunit també ha entrat en fase d'excepcionalitat per la sequera. Segons l'Ajuntament, la població ha estat inclosa en la darrera actualització a la llista de localitats afectades pel Pla Especial de Sequera.

Això comporta diverses restriccions tant en l'àmbit públic com en el privat. L'aigua potable queda limitada a 230 litres al dia per habitant. El reg de les zones verdes queda limitat a la supervivència dels jardins i les plantes, una restricció que s'ha de complir també als domicilis particulars si no s'opta per aigua regenerada.

També ha quedat prohibit l'ús de l'aigua per regar la gespa, excepte a les superfícies destinades a la pràctica de l'esport. La neteja de carrers, edificis, paviments o clavegueram ja no es pot fer amb aigua potable. Per ara, sí que es mantenen actives les dutxes, els rentapeus o els lavabos de les platges.

Les piscines d'aigua dolça que tinguin sistemes de recirculació es poden omplir de forma parcial, sempre amb les quantitats mínimes per garantir la qualitat sanitària de l'aigua. El mateix passa amb les piscines desmuntables de menys de 500 litres destinades al bany d'infants.