Oriol Pallissó (ERC) «Cal una regeneració a l'Ajuntament de Montblanc, amb una nova generació política»

El candidat d'ERC de Montblanc avui respon l'entrevista de TarragonaDigital per a les eleccions del 28 de maig

Imatge de la candidatura d'ERC Montblanc
Imatge de la candidatura d'ERC Montblanc | Cedida
24 de maig del 2023
Actualitzat a les 12:22h
Oriol Pallissó és l'alcaldable d'Esquerra Republicana de Catalunya a Montblanc. S'imposa com a clar rival a la candidatura de l'actual alcalde de la la vila, Josep Andreu. En aquest sentit, Esquerra es presenta aquest cop amb les sigles pròpies i ho fa amb l'actual portaveu a l'Ajuntament i diputat al Parlament de Catalunya. Els republicans fa dues dècades que, amb les sigles d'ERC o de l'Agrupament Catalanistes guanyen les eleccions municipals a la capital de la Conca de Barberà.

— Quina vila es trobarà l'alcalde que governi Montblanc en els propers quatre anys?
— Montblanc es troba en una cruïlla històrica. És el moment d'iniciar polítiques valentes que posin les persones al centre de totes les decisions. S'ha de treballar intensament a aconseguir crear habitatge, en millorar els serveis i equipaments, en el foment de l'economia productiva o en convertir Montblanc en el millor lloc on crear una família.

— Quina ha de ser la principal prioritat de Montblanc durant el pròxim mandat?
— Per nosaltres, la principal prioritat és l'habitatge. Actualment, obtenir habitatge a Montblanc, sigui de compra o de lloguer és molt complicat. Davant d'una perspectiva de creixement si no hi ha habitatge, el problema creixerà encara més. Per aquest motiu, i contant que l'ajuntament no ha fet els deures els últims anys, és necessari iniciar polítiques des de tots els fronts possibles per crear nou habitatge.

"L'ajuntament no ha fet els deures els últims anys"


— Quines oportunitats portarà a la vila ducal l'obertura del túnel del coll de Lilla?
— El túnel de l'A-27 millorarà molt les comunicacions de Montblanc amb el Camp de Tarragona, especialment si pensem en el món empresarial. L'arribada de Bonpreu no és casual, és degut al fet que la ubicació de Montblanc és perfecta per la distribució logística al sud de Catalunya.

Per nosaltres l'obertura del túnel és clarament una oportunitat, i si sabem crear les condicions adequades, amb la creació de nou habitatge, es pot revertir la tendència a la baixa de població a la comarca. No busquem un creixement descontrolat de la vila, sinó una tendència a l'alça planificada i ordenada.
 

Oriol Pallissó, el segon per la dreta, al costat dels alcaldables de Valls, Tarragona i Reus.



— Com valora la tensió política que s'ha viscut en els últims mesos al plenari municipal?
— Des d'Esquerra creiem que és el moment d'obrir una nova etapa en la política municipal. Davant d'uns anys amb molts reptes al davant, cal que l'Ajuntament se centri en els projectes que aporten valor afegit als ciutadans i que els milloren la qualitat de vida.

Fa dos anys vam sortir del govern perquè vam considerar que no s'estava realitzant el programa pel qual ens havíem presentat, no es realitzaven polítiques enfocades en les persones. Des de l'oposició no hem bloquejat cap iniciativa que consideréssim adequada per la vila i no hem participat en aquest procés de judicialització que hi ha entre el govern i Junts per Montblanc. Volem mirar endavant i posar-nos a treballar ja a millorar la vida de la gent.

— Quina és l'alternativa d'ERC a la gestió municipal actual?
— Des d'Esquerra creiem en "una nova manera de fer", una política més propera i transparent cap al ciutadà i que converteixi les persones en el centre de totes les decisions que es prenguin.

"Montblanc ha estat un model d'èxit al passat, però ha arribat al seu límit"


Per aquest motiu el programa d'Esquerra pivota en tres eixos: l'arrelament, el benestar i la transparència i la participació. Cal que la gent es pugui arrelar a Montblanc, i per això cal tenir habitatge i feina. Cal que el nivell de benestar a Montblanc sigui el més elevat possible, per això calen bons serveis municipals, equipaments de qualitat i una acció cultural, esportiva i social molt intensa. I això ho farem en un marc governamental que fomenti la participació ciutadana i la transparència de la gestió municipal. Un govern que no té res a amagar ha d'explicar-ho tot.

— Per què cal un canvi a Montblanc?
— La proposta d'Esquerra és una proposta de renovació. Cal una regeneració a l'ajuntament, que una nova generació iniciï noves polítiques enfocades cap a les persones que és el que és necessari ara. Montblanc ha estat un model d'èxit al passat, però ha arribat al seu límit, per això ara cal començar un projecte il·lusionant i ambiciós, que porti Montblanc a un nivell superior de qualitat de vida i a un creixement sostingut i necessari.

I Esquerra porta un equip de treball amb més experiència i amb les idees molt clares per posar-se a treballar a partir de l'endemà de la investidura del nou alcalde i amb un projecte molt clar pels pròxims anys a Montblanc.