Ara Reus proposa un pas elevat entre l'Hospital i els barris del sud

Daniel Rubio també vol destinar quatre milions d'euros a la redacció d'un pla director de manteniment de la via pública

L'aposta és que el vial permeti la circulació de cotxes i tingui carril bici i vorera
L'aposta és que el vial permeti la circulació de cotxes i tingui carril bici i vorera | Ara Reus
24 de maig del 2023
Actualitzat a la 13:04h
Ara Reus proposa construir un pas elevat que connecti l'Hospital Sant Joan i el Tecnoparc amb els barris de Mas Iglesias, Montserrat, Juroca i Fortuny. L'objectiu és eliminar la barrera arquitectònica que suposa la via de tren, segons ho planteja el partit. Daniel Rubio, cap de llista del partit, també planteja una partida de quatre milions d'euros per redactar un pla director de manteniment i conservació de la via pública.

El pas elevat permetria la circulació de vehicles i comptaria amb carril bici i vorera. "Cal dignificar la zona sud de la ciutat", reivindica Rubio. "No és normal que les persones que van a l'Hospital hagin de recórrer distància de més quan ho tenen a 500 metres linealment", ha reblat. Pel que fa al pla director de via pública, considera que cal tenir en compte la participació ciutadana i dividir el document en cadascun dels districtes de la ciutat.

"Cadascun d'ells té les seves problemàtiques", exposa l'alcaldable. L'objectiu final és "millorar i optimitzar els equipaments del municipi, ja sigui en matèria d'enllumenat, paviment, clavegueram o millores en pars i jardins entre molts altres". El número tres de la candidatura, Albert Piñol, assegura que volen "que l'espai públic sigui còmode i senzill per a tota mena de persones". És per això que Ara Reus manté com un dels eixos de la campanya la voluntat de fer "Reus a un sol nivell".

Més enllà de l'accessibilitat en general, la formació subratlla la necessitat d'actuar "a aquells indrets de la xarxa primària i secundària de vianants que encara no hagin estat adaptats". Piñol també ha fet èmfasi en els parcs infantils, on creu que cal un pla de renovació integral. Una de les mesures que vol implementar a tots els de la ciutat és la instal·lació d'elements per a infants amb mobilitat reduïda.