ERC Reus vol ampliar el 'Bus x tu' a urbanitzacions, la zona nord i als polígons

Noemí Llauradó apunta que permetria descongestionar algunes línies d'autobús actuals

ERC vol ampliar el servei d'autobús a demanda Bus x tu de Reus
ERC vol ampliar el servei d'autobús a demanda Bus x tu de Reus | Jordi Olària Gras
25 de maig del 2023
Actualitzat a les 15:32h
ERC Reus reivindica la posada en marxa del programa 'Bus x tu' com un "èxit de demanda" i vol ampliar-lo a noves zones de la ciutat el pròxim mandat. Noemí Llauradó es compromet a implantar aquest sistema d'autobús a demanda a les urbanitzacions Blancafort i Aigüesverds i al passeig nord i la plaça d'Almoster. També considera que cal portar-ho als polígons del Mas de les Ànimes i AgroReus.

L'alcaldable d'ERC considera que l'aposta permetria fer arribar l'autobús a llocs on ara no hi para i, a més, descongestionar línies que cobreixen alguna d'aquestes zones, com la que va al barri Pelai. Marina Berasategui, número cinc de la llista electoral, ha resumit la seva idea, "que el servei s'acosti a tu i no tu al servei". Assegura que hi ha demanda ciutadana per aquesta modalitat d'autobús, però que també es fan enquestes per treballar amb dades concretes.

Han servit per plantejar les zones que hauria de cobrir l'ampliació del servei i també els horaris. En el cas dels polígons industrials, per exemple, ajustat als canvis de torn. L'actual regidora d'Urbanisme i Mobilitat ha explicat que la línia que s'ha desplegat fins ara registra puntes de 30 usuaris diaris.

Suposa un increment notable, segons exposa, respecte a l'afluència de les anteriors línies convencionals. També apunta que, respecte a l'hora demanada pels usuaris, l'autobús els recull amb un marge de cinc minuts més aviat o més tard.