La CUP de Reus planteja a ERC un pacte de govern «d'esquerres i independentista»

Mònica Pàmies reclama a Noemí Llauradó «que no torni a posar els càrrecs per davant de la ciutat»

La CUP de Reus ha interpel·lat directament Noemí Llauradó l'últim dia de la campanya electoral
La CUP de Reus ha interpel·lat directament Noemí Llauradó l'últim dia de la campanya electoral | Jordi Olària Gras
26 de maig del 2023
Actualitzat a les 14:29h
La CUP de Reus ha volgut insistir en un missatge clar aquest divendres, últim dia de campanya electoral. S'han reivindicat novament com l'única garantia que el pròxim govern municipal faci "polítiques d'esquerres i independentistes", però aquesta vegada han fet un pas més. Han interpel·lat directament Noemí Llauradó (ERC), a la qual han plantejat un acord de govern.

L'alcaldable de la CUP, Mònica Pàmies, li ha reclamat "que no torni a posar els càrrecs per davant de la ciutat". Considera que "l'any 2019, el mercadeig de càrrecs i els equilibris amb Junts van evitar un govern d'esquerres i independentista amb la CUP". "Ara, més que una nova oportunitat és una necessitat", ha reblat.

Ha volgut deixar clar que, si un dels esculls per arribar a acords és la limitació del sou que s'autoimposa la CUP, per als cupaires no serà una línia vermella. Se l'aplicaran a si mateixos, i els socis de govern "ja justificaran el seu com vulguin", ha reblat. Ha recriminat a ERC que el darrer mandat "s'hagin centrat a estabilitzar el govern i hagin allargat la mà al PSC i al PSOE".

Amb aquest plantejament, Pàmies ha insistit a fer una crida a la ciutadania perquè aposti per la CUP per garantir el pes "d'esquerres i independentista" al govern municipal. "No és el mateix una CUP amb força o sense" a l'hora de negociar aquest pacte, ha afegit Pàmies. "Som honestes, tenim la clara voluntat de governar, d'assumir totes les responsabilitats que siguin necessàries", ha reblat.

La CUP s'ha reivindicat com "l'únic partit que no vol fer equilibris ni amagar l'estelada" i que vol defensar la llengua i enfrontar-se "al centralisme del PSOE". Pàmies considera que "després d'anys fent feina a l'oposició, volem fer el pas endavant, volem governar".