MINUT A MINUT

El temporal causa estralls a l'Ebre i molts problemes a Tarragona

Xiular o no xiular, aquesta és la qüestió

El dolent inici de lliga del Nàstic de Tarragona comença a tenir les seves conseqüències. L'afició grana està clarament dividida: aquells que confien en el projecte i són pacients i aquells que ho veuen ja tot negre i volen veure rodar caps. La derrota vergonyosa davant l'Andorra va servir per escenificar a la graderia del Nou Estadi aquells que pensen d'una manera i els que ho fan de l'altre. Els primers xiulets de la temporada abans del descans, l'exemple. La pregunta és: xiular o no xiular?

 

No hi pot haver cap mena de dubte que l'afició del Nàstic està farta i té motius per estar-ho. Davant l'Andorra, els grana van recordar a l'equip depriment i sense ànima de les darreres campanyes a Tarragona. Haver sumat només un punt de nou possibles, ser la pitjor defensa de la lliga i ocupar una anecdòtica (però visualment molesta) plaça de descens a Tercera fa mal. I més després d'un estiu engrescador que només començar el torneig s'ha convertit en decebedor. Perdre contra el Llagostera en la primera jornada dol però que et foti un 0 a 3 l'Andorra, que fins fa uns mesos jugava a Primera Catalana, també cou. El domini dels del Principat i el gol de Musa Jr va provocar la primera xiulada contra l'equip d'aquesta temporada.

 

La pregunta que em faig és ben clara: és normal començar a xiular quan només s'han disputat dos partits i mig? Des del meu punt de vista respectuós i espero que respectat, no té ni cap ni peus amb uns condicionants que destacaré tot seguit. S'entén l'empipament i el got de la paciència vessat però, passem del blanc al negre en tres setmanes? Part de l'afició està cansada de la forma d'actuar del club els darrers anys amb una pluja constant de jugadors i molta inestabilitat a la banqueta. S'ha buscat i treballat en un canvi de mentalitat. Al menys això diuen. I, així i tot, tornem a allò de sempre? Amb quin objectiu es xiula? Que aporta al partit? Jugaran millor els jugadors? Guanyaran seguretat? Si l'equip va just per tots els canvis patits a l'estiu i es xiula, això no sumarà: restarà i farà millor el rival.

 

Que quedi clar. Servidor no diu que l'afició tingui prohibit xiular. No sóc ningú per fer-ho i qui paga, mana. Tampoc dic que l'afició no tingui dret a queixar-se, només faltaria després dels darrers anys viscuts. I, òbviament, no dic que el seguidor no ha de ser exigent. Simplement considero que xiular entre els 90 minuts no aporta res. Un cop s'acabi l'encontre, podeu fer allò que vulgui: xiular, fer mocadorades i tot allò que us serveixi per mostrar el vostre malestar dins d'uns límits. Com si voleu estar 24 hores ininterrompudes xiulant.

 

Per què, si xiuleu és perquè esteu empipats, no? I amb les crítiques es deixa clar que no estiu contents. I els dirigents us volen contents, oi? I si els resultats no arriben i no esteu contents, els de dalt es posen nerviosos. I si els de dalt es posen nerviosos, mouran fitxa per calmar la massa social. I si mouen les fitxes de la partida d'escacs, poden rodar entrenadors i jugadors i el Nàstic caurà en les actuacions de sempre. I sabeu que passarà aleshores? Clatellots a la junta directiva perquè es torna a actuar de la mateixa manera de sempre.

 

Que cadascú faci allò que vulgui però que sigui conscient que ningú ascendeix o descendeix en la tercera jornada. Que hi ha moltes coses a millorar? Masses. Que el cos tècnic i la direcció esportiva és conscient i treballa en la solució? També. Aquells que van anar pel camí de la xiulada, si voleu seguir fent-ho durant els partits, sapigueu que no ajuda en res. A partir d'aquí, tothom és gran per saber allò que es fa.

 

Joan Alfons López, responsable d'esports de TarragonaDigital.com