Regidors de barri a Torredembarra: un model útil?

Fa uns dies coneixíem que l'Ajuntament de Torredembarra havia fet pública, en un consell de veïns, una nova designació de regidors de barris per al mandat que hem estrenat fa pocs mesos. Un creia que allò que és obsolet, allò que no funciona, s'ha de canviar, però es veu que no. El nou govern —ERC ja manava el mandat anterior, però ara ho fa en solitari, amb majoria absoluta— ha optat per mantenir aquesta figura que els quatre anys anteriors no sembla que servís de gaire.

 

I diem 'sembla' gairebé per cortesia: si va servir d'alguna cosa, ningú no ens ho va explicar; en canvi sí que sabem —només cal parlar amb veïns de gairebé totes les zones— que en diversos punts barris del municipi no tan sols no hi va haver contacte amb el regidor de barri, sinó que gairebé no sabien qui era. En fi, aigua passada si no fos perquè el govern municipal ha optat per repetir la fórmula.

 

Per què? Si la idea és la mateixa que en el mandat passat, bingo: res no canviarà i els regidors de barri no funcionaran —generalment. Si es vol canviar les seves atribucions, fixar i calendaritzar reunions i, al capdavall, fer que rutllin i que tinguin un paper efectiu, endavant, però que s'expliqui, perquè ara per ara no n'hi ha constància pública.

 

Si els regidors de barri acaben sent, aquest mandat, oli en un llum, un s'empassarà aquest article sense cap problema. Però amb la gosadia que ens permet l'experiència d'haver vist la seva poca utilitat en el mandat anterior, ens preguntem: per què es repeteix el mateix model? Per què no es planteja un altre paradigma d'interlocució amb les entitats veïnals? No hauria estat millor un període de reflexió, per parlar-ne amb els representants dels veïns, i idear un altre sistema?
Comentaris
Maria Pilar
Després de la primera reunió veïnal, n'estic segura de que serà efectiva i un mitjà per poder fer arribar a l'ajuntament totes les inquietuds de la gent del barri, no només en les coses pendents per arreglar si no també en l'àmbit de la vida quotidiana.

envia el comentari